Societat

Un investigador del crim de la Guàrdia Urbana diu que els dos acusats “tenien un pla però van cometre errors”

Dos agents afirmen que el pare de Rosa Peral els va confessar que havia mentit “perquè la seva filla li ho va dir”

El subinspector dels Mossos que es va encarregar de coordinar la investigació del crim de la Guàrdia Urbana ha dit aquest dilluns en la seva declaració al judici que els dos acusats, Albert López i Rosa Peral, “tenien un pla sobre com s’havia de dur a terme el crim, però van cometre errors”.

Segons ell, la localització del mòbil de la víctima amagat a l’habitació de l’acusada i el fet que López activés un telèfon de prepagament la nit dels fets “marquen que són els principals culpables”, ha dit.

En la sessió d’aquest dilluns també han declarat dos agents que han explicat que el pare de l’acusada els va confessar “haver mentit” en la primera declaració, quan va assegurar haver saludat la víctima, “perquè la seva filla li ho va demanar”. Per aquest motiu, la fiscalia estudia acusar el pare de l’acusada per fals testimoni.

El judici pel crim de la Guàrdia Urbana ha entrat aquest dilluns en la seva tercera setmana de sessions amb les declaracions dels agents dels Mossos d’Esquadra que van participar en la investigació del cas.

Al seu torn, el subinspector que s’encarregava de coordinar les línies d’investigació ha assegurat davant del jurat popular que els dos acusats “tenien un pla ben preparat i ben estructurat” per matar l’agent Pedro Rodríguez, que en aquells moments era parella sentimental de l’acusada Rosa Peral.

“Hi havia un pla fabulat entre els dos de com s’havia de dur a terme el crim i de quina manera, però hi va haver errors”, ha explicat el cap de la investigació. Segons l’agent, aquests errors que els delaten són el fet que la nit en què els investigadors situen el crim, l’acusat Albert López –que era amant de Peral– va activar un telèfon de prepagament que havia contractat a finals d’abril quan en el mateix moment tenia el seu telèfon personal actiu. També, el dia del registre a casa de Rosa Peral, la policia localitza a l’armari de l’habitació de l’acusada el telèfon mòbil de la víctima apagat. “Aquests errors són els que fan que nosaltres unim les peces del puzle”, ha dit el cap de la investigació.

Durant la sessió d’aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona també han declarat els altres agents dels Mossos d’Esquadra que van participar en la investigació. Ells han explicat que Albert López va ser sospitós des de la seva primera declaració “per les contradiccions amb què va anar caient”.

Aquests mateixos agents han parlat del canvi d’estratègia de Rosa Peral, que quan va creure que podria estar investigada, va voler declarar voluntàriament acusant Albert López i dient que “sospitava d’ell”. Els agents, però, tenien els telèfons dels dos acusats intervinguts i Rosa Peral ja va quedar detinguda després d’aquella declaració pel presumpte assassinat de Pedro Rodríguez.

La sessió d’aquest dilluns també ha deixat al descobert la maniobra de l’acusada per intentar despistar els investigadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona