Societat

Fre als canvis anunciats de la festa de Santa Coloma

El regidor de l’àrea deixa oberta la possibilitat a debatre amb les entitats el lloc de les barraques i el paper de la comissió

Junts i ERC, socis de govern, airegen les seves discrepàncies, un cop més

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha posat el fre en els canvis previstos i anunciats per la festa major local del mes de setembre. En el ple d’ahir, el regidor de l’àrea, Emilià González (Junts), va dir que el canvi d’ubicació de les barraques (del parc de Sant Salvador a un terreny al carrer Moragas) i la dissolució de la comissió que les organitza no són definitius. “No hi ha res tancat”, va dir.

En un comunicat difós el cap de setmana, Junts ja exposava que volia dialogar amb les entitats i les emplaçava a la reunió del consell de poble del dimarts 10 de març per reunir-s’hi i prendre decisions de manera conjunta.

Això, però, es contradiu amb el que va dir ahir l’exalcalde, Joan Martí (ERC), que va exposar que en la reunió del dilluns 27 de gener Junts els havia anunciat que els canvis eren ferms. Junts i ERC van airejar, un cop més, les seves discrepàncies.

Així també ho ha exposat a aquest diari una representant de la comissió de barraques, que fins l’any passat disposava de 50.000 euros per triar els grups i els components que toquen al parc de Sant Salvador per la festa.

Un dels integrants de la comissió explica que s’han reunit dos cops amb responsables de l’Ajuntament, en els dos casos amb dirigents de Junts. El dia 24 de gener, l’alcaldessa, Susagna Riera, i els regidors Sirés, González i Cantal (Junts) van informar del canvi d’emplaçament de la festa i de la dissolució de la comissió. “No ens van donar cap raó de pes”, afirma.

Les entitats, molt preocupades, van demanar una posterior reunió amb els regidors, de la qual van sortir decebuts per la falta de resposta a les seves demandes. La trobada va tenir lloc el dimecres 29 de gener. Segons el portaveu de la comissió, les associacions veurien bé que es fixés en un reglament per a la barraques, com les de Banyoles –diuen.

La comissió de barraques està formada per: Fast Competició, La Sega 1640, La Bulla, Teatre Sal i J3, Club Hoquei Farners, Club Bàsquet Farners, Club Esquí La Selva i Sacore (Santa Coloma Residencial Vecinos).

L’anterior equip de govern, encapçalat per ERC, havia aprovat, de manera inicial, un reglament per a la gestió de les barraques, va recordar la regidora Carme Dilmé. El text va ser aprovat el 18 de febrer de 2019, però havia de ser aprovat un altre cop a causa de les al·legacions i aportacions recollides.

Torna el regidor Sitjà

D’altra banda, en el ple d’ahir Jordi Sitjà (ERC) va prendre possessió com a regidor de Medi Natural i Esports. Sitjà relleva Manel Barroso, que va plegar al gener, i torna a fer de regidor ja que del 2015 al 2019 va formar part de l’equip de govern que integraven ERC i MES.

LA XIFRA

8
entitats
formen la comissió de barraques de Santa Coloma, que vetlla pels concerts al parc de Sant Salvador.

LA DATA

29.01.20
Va ser
el dia de la segona reunió entre responsables municipals i la comissió de barraques sobre la festa major.

LA FRASE

El canvi de lloc de la festa és per qüestions de seguretat, no perquè no ens doni la gana. No hi ha res tancat
Emilià González
REGIDOR DE FESTES (junts)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró