Societat

Conesa reconeix que hi ha empreses buscant “alternatives” a la Xina pel coronavirus

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha mostrat “màxima tranquil·litat” tot i el coronavirus, però ha reconegut que hi ha empreses que hi operen que estan buscant “alternatives” a la Xina.

Concretament, i en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, Conesa ha assegurat que encara és d’hora per saber l’afectació econòmica del Covid-19, com a conseqüència de l’alentiment de la producció a la Xina. Per això, ha explicat que hi ha companyies que estan buscant altres mercats, com poden ser Turquia o el nord d’Àfrica, “on el Port està ben posicionat”.

En aquest sentit, ha explicat que, com a finals del 2019, s’ha mantingut un creixement pla pel que fa als contenidors, amb una davallada pel que fals automòbils o els productes sòlids a granel. “Estem pendents de com a partir del febrer podrem constatar les afectacions del coronavirus”, ha declarat.

A més, ha detallat que en funció de si les companyies són “més o menys dependents” de la producció xinesa es notarà més o menys en l’activitat econòmica de la infraestructura. Conesa ha detallat que les companyies ja estan preparades per a l’alentiment de l’Any Nou Xinès però ara ja s’hauria d’haver reactivitat la producció i no està sent així. Per això, s’està produint un “transvasament de línies que venen de la Xina cap a d’altres que venen del nord d’Àfrica”.

Més enllà de l’activitat econòmica, la presidenta del Port ha explicat que no s’han modificat els protocols perquè des de les administracions sanitàries no s’ha demanat. Tot i això, ha concretat que existeix un protocol pel qual tots els vaixells han de notificar si tenen algun tripulant malalt. “No s’ha detectat cap cas”, ha afirmat. De la mateix manera, ha explicat que no s’ha detectat tampoc cap cas en els creuers que arriben a la ciutat.

Defensa el pla del Port davant dels temporals per l’Hermitage

Pel que fa al projecte de l’Hermitage, Conesa ha afirmat que el tema del risc d’inundació “no va sortir mai en la tramitació del pla especial”, que ha recordat que està aprovat pel consistori.

Així, ha exposat que hi ha altres edificis a la zona, com l’hotel W, i que el Port disposa d’un pla d’actuació davant de temporals, que ha defensat que va funcionar correctament durant el Gloria.

“El que hem d’intentar és posar-nos d’acord amb l’Ajuntament perquè la implantació d’aquest equipament sigui el més adequada possible”, ha declarat.

També ha afegit que s’ha de veure com es minimitzem els efectes en la mobilitat i les “externalitats” negatives que el consistori ha posat sobre la taula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES