Societat

Una aplicació més veloç i amb menys pes

El mercat digital de les aplicacions està en constant evolució, i ja comencen a ser una realitat les anomenades ‘superapps’, és a dir, les que reuneixen en un sol lloc tot el que l’usuari necessita.

Les noves millores a l’aplicació, tant per a Android com per a iPhone, de BBVA permeten que els clients puguin accedir a aquesta eina en quatre segons i ocupant menys espai d’emmagatzematge al seu terminal. En els telèfons Android, la mida de l’aplicació s’ha reduït un 40%, mentre que en iOS ha estat un 15%.

BBVA ha estat considerat, els darrers tres anys, el líder mundial i europeu en banca mòbil. La firma Forrester Research, en el seu informe The Forrester Banking Wave: Global Mobile Apps Summary, la situa com a líder de les millor entitats amb aplicacions de banca mòbil del món.

L’àrea de Canal Mobil de BBVA a l’Estat espanyol està constantment al dia de les tendències tecnològiques, revisa les actualitzacions per adaptar-se als sistemes operatius i implementa tan aviat com és possible les noves característiques a l’aplicació. Així, ofereix al client la millor experiència digital per tal que pugui gestionar les seves finances i per avançar cap a les que ara es coneixen com a superapps.

Actualment, els serveis financers ofereixen, des de les aplicacions, a més de gestió bancària, tot tipus d’actualització pel que fa a xarxes socials, repartiment de menjar a domicili i reserva de transport. Aquestes millores per als clients estan alineades amb les actualitzacions requerides per les grans companyies digitals. Per exemple, tot i que la companyia Google permet fins a l’agost del 2021 que les empreses adaptin les seves aplicacions al format de 64 bits perquè puguin allotjar-se a Google Play, BBVA ja ha implementat les noves modificacions. Els treballs d’optimització de la velocitat de l’aplicació de BBVA han fet que, en l’actualitat, s’hagi reduït en un 50% el temps d’accés, incrementant la rapidesa per part de client a l’hora de poder obtenir la seva informació financera. A més, l’aplicació ocupa menys, el que permet a l’usuari disposar de més espai d’emmagatzematge al dispositiu mòbil.

Es preveu que durant aquest any s’incorporin noves optimitzacions que reduiran encara més la mida i incrementaran la velocitat d’accés a l’aplicació de BBVA.

Millora constant

Els clients de BBVA ja poden compartir les despeses fetes a través de Bizum amb diverses persones alhora. Es tracta d’una nova funcionalitat dins d’aquest sistema de pagament de què formen part gairebé el 100% de les entitats financeres a l’Estat espanyol. En aquest sentit, BBVA és, actualment, l’entitat amb un nombre més gran d’usuaris, amb 1,3 milions, fet que suposa gairebé el 21,6% de tots els clients de Bizum.

A això cal afegir que l’ús d’altres tecnologies, com ara Lottie, ha permès també generar animacions a través de l’aplicació, optimitzant el pes de l’aplicació, alhora que s’ofereix al client una millor experiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia