Societat

Presentacions virtuals i poc caliu per cobrir el buit del MWC

Huawei insisteix en els telèfons plegables i Sony s’endinsa per primer cop en l’era del 5G

L’absència del Mobile deixa una calma inusual a la ciutat, que no s’altera pels pocs actes dispersos

El gros del Tech Spirit comença avui

La psicosi per l’amenaça del coronavirus, que va provocar la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC), encara perdura. Almenys, entre alguns. Les mascaretes de protecció, tot i que de manera testimonial, es van fer presents ahir entre els assistents a la presentació dels nous dispositius de Huawei. La firma xinesa havia llogat el pavelló d’Itàlia de la Fira de Barcelona per exhibir els seus nous productes davant la premsa mundial coincidint amb el MWC. Anul·lada la fira, es va aprofitar l’espai per fer una retransmissió en streaming de la presentació. Al contrari que en altres ocasions, en què molts periodistes es queden al carrer, ahir, malgrat una notable presència de mitjans estrangers, la sala no es va arribar a omplir. Tot i això, entre els assistents n’hi havia que es tapaven nas i boca per por al contagi. I a la zona d’exhibició dels terminals hi havia dispensadors de líquid desinfectant de mans a disposició dels assistents, un fet poc habitual però que també estava previst entre les mesures de seguretat del MWC.

En tot cas, malgrat la presentació de Huawei al migdia, o la de la filial Honor a la tarda, l’activitat a la ciutat va caure en picat amb relació al que hauria estat si el congrés hagués arrencat avui amb normalitat absoluta. Ni hotels plens, ni restaurants i clubs tancats per a festes privades, ni aglomeracions al transport públic, ni taxis i VTC fent l’agost en ple febrer. Ni, sobretot, congressistes amunt i avall amb l’acreditació al coll malgrat que per seguretat se’ls recomana que se la treguin quan són fora del Mobile.

El MWC hauria hagut de viure ahir la primera jornada, sempre la de més ebullició. En canvi, el recinte firal de Gran Via estava ja pràcticament buit, amb els darrers treballadors completant el desmuntatge logístic. Així doncs, Barcelona va respirar normalitat, amb uns quants actes dispersos que no van generar cap trasbals. Tampoc, evidentment, van generar un impacte econòmic comparable al que estava previst.

L’activitat es va traslladar al Pier 01, on té la seu la Tech City; al Movistar Center, i a altres espais on van tenir lloc alguns actes puntuals emmarcats en les jornades Tech Spirit Barcelona, que substitueixen el 4YFN per tractar l’emprenedoria i la transformació digital.

En espera de les ponències i trobades d’idees més interessants, que tindran lloc avui a la Llotja del Mar, ahir també va ser un dia per continuar amb actes oficials i més visites institucionals. Va ser el torn, doncs, de la vicepresidenta d’Afers Econòmics i Transformació Digital del govern estatal, Nadia Calviño, que va mostrar el seu suport a l’ecosistema digital barceloní en una visita al Pier 01. Posteriorment es va reunir amb representants d’empreses tecnològiques i digitals com ara el president de Telefónica, la directora de Google Espanya, la presidenta de Microsoft a Espanya, el conseller delegat de Cellnex, i directius de Huawei, IBM, Samsung, Orange i Netflix. En la trobada també hi van prendre part representants d’associacions empresarials i sindicals, i Calviño va exposar els punts clau de l’agenda digital que l’executiu espanyol vol desenvolupar en aquesta legislatura.

Més aposta pel 5G

Tot i els nombrosos canvis derivats de la cancel·lació del MWC, la jornada va arrencar com ho solia fer la fira: amb la presentació dels nous telèfons de Sony. La firma japonesa, una de les que es van esborrar del Mobile i que van propiciar una allau de baixes que va obligar la GSMA a anul·lar la trobada, va mantenir l’horari de la presentació. El punt de trobada, però, en comptes de Barcelona va ser el ciberespai, amb una transmissió en directe per internet en què es van anunciar els nous terminals de la marca. Per primer cop, la joia de la corona de la gamma Xperia disposa de connectivitat a la xarxa 5G, seguint els passos dels altres grans fabricants del sector, tret d’Apple. El nou mòbil de gamma alta, a més, inclou unes prestacions fotogràfiques de primer nivell, derivades de l’aclamada tecnologia de les càmeres Alpha de la marca japonesa. Així doncs, l’Xperia I pot disparar ràfegues de fins a 20 fps, amb 60 càlculs d’enfoc diferents per segon. A més, Sony va presentar un nou mòbil de gamma mitjana que afegeix protecció a l’aigua i triple càmera amb mode de fotografia nocturna.

Posteriorment, en la presentació de Huawei, es van fer bons els pronòstics i la firma xinesa va mostrar el successor del mòbil plegable que ja va exhibir l’any passat. Si encara no n’han vist cap pel carrer, no se n’estranyin: el preu és de 2.500 euros.

Huawei tira pel dret

A més, Huawei també va presentar una tauleta que s’assembla molt a l’iPad Pro i un nou portàtil. Però l’aspecte en què més va incidir el cap de la companyia, Richard Yu, va ser el creixement de l’ecosistema de la marca i la voluntat d’establir la seva pròpia botiga d’aplicacions com a tercer gran agent del sector i una alternativa de pes a les d’Apple i Google. A ningú no se li escapa que aquest moviment va encaminat a guanyar autonomia davant la lluita comercial que té amb els Estats Units i la possibilitat de desvincular-se dels serveis de Google. En qualsevol cas, també va mostrar nous aparells de xarxes 5G que li permetran mantenir-se al capdavant de la innovació en aquest camp.

La setmana del Mobile sense el Mobile continuarà avui amb la Llotja de Mar com a epicentre de les jornades d’emprenedoria Tech Spirit, per bé que també hi haurà actes previstos al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l’edifici MediaTic i la Pedrera.

LES XIFRES

5.000
persones
s’han inscrit per prendre part en les jornades Tech Spirit, l’alternativa d’urgència al MWC.
2.499
euros
costarà el nou mòbil plegable que Huawei va presentar ahir. El primer no es va arribar a vendre a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia