Societat

Protesta dels joves acollits a Sant Gregori

Es van concentrar ahir a la tarda a la Generalitat per denunciar vulneracions de drets per part del centre

Avui exposaran les seves queixes a Afers Socials

Una vintena de joves que viuen al centre de primera acollida de menors Estany de Sant Gregori, que gestiona la Fundació Diagrama, van protestar ahir a la tarda davant la seu de la Generalitat a Girona per denunciar el que consideren una vulneració de drets per part del centre. Els joves es van tancar ahir prop d’una hora a les dependències de la Generalitat com a mesura de pressió per exposar la seva situació i reclamar també una trobada amb la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta. Els joves, alguns menors tutelats i d’altres amb 18 anys complerts, van poder parlar amb Casacuberta i van acordar fer una altra trobada avui al migdia per exposar les suposades irregularitats.

La pròrroga que tenen els majors d’edat per quedar-se a viure al centre ha d’anar acompanyada d’un projecte individualitzat de treball, alhora que han de complir una sèrie de normes per no quedar fora de la institució. Els joves es queixen que els motius d’expulsió són sovint qüestions menors relacionades, per exemple, amb la conducta.

La protesta d’ahir va ser motivada per l’expulsió del centre d’un jove per haver incomplert una d’aquestes normes. Des de la direcció del centre, Joan Ferrer va explicar que el noi no va complir un dels “objectius signats; se li va trobar haixix”. Ferrer va explicar, però, que s’havien buscat recursos assistencials per al jove, des d’un alberg i el contacte dels serveis socials de Salt. Al centre hi ha 30 joves acollits. Ferrer va negar que el centre estigués sobreocupat i també les “amenaces” que exposaven els joves. “Simplement és un compromís, un paper que firmen voluntàriament perquè volen estar al centre”, assenyala Ferrer. L’Espai Antiracista Salt-Girona i Girona Acull van donar suport a la protesta. L’Espai Antiracista Salt-Girona denuncia la criminalització dels joves. “Són joves i cometen errors, però la funció hauria de ser l’educació, no la criminalització”, va dir Mostafà Shaimi. A més, també acusen la Generalitat d’abocar-hi recursos insuficients per evitar que els joves que arriben al país quan són menors acabin dormint al carrer.

LA FRASE

Som un centre de primera acollida de menors; els majors al centre han de complir uns compromisos
Joan Ferrer
DIRECTOR DEL CENTRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona