Societat

Tercer cas importat de coronavirus a Catalunya

El ministeri de Sanitat confirma dos nous casos a Madrid i un a València

En total hi ha 15 persones infectades arreu de l’Estat espanyol

Quatre nous casos de coronavuirus a l’Estat espanyol, un a Catalunya, un a València i dos a Madrid. Així doncs, el departament de Salut ha confirmat aquest dijous al matí un tercer cas importat de coronavirus a Catalunya.

Es tracta d’una dona, de 22 anys i de Tenerife, que va anar a la ciutat italiana de Milà, entre el 19 i el 25 de febrer, dia que va viatjar fins a Barcelona. Un cop a la ciutat, la dona es va adreçar a l’Hospital Clínic, on està aïllada en estat lleu en confirmar-se que té Covid-19.

En aquests moments s’estan estudiant els contactes estrets que ha pogut mantenir la dona i, seguint el protocol, un cop identificats se’ls aconsellarà l’aïllament a domicili amb una vigilància activa per part dels serveis de salut pública.

D’altra banda, hi ha 38 persones en aïllament domiciliari per contacte amb la primera dona infectada per coronavirus, i 14 més per contacte amb el segon. Els dos pacients, una dona italiana de 36 anys que viu a Barcelona i un jove de 22 també de la capital catalana, evolucionen bé.

Abans, el director del Centre de Coordinació d’Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha detallat que hi ha tres nous casos que s’estan investigant per ser contagi local, això és que no són importats d’altres països. En total, hi ha 15 persones infectades, 12 dels quals provenen d’Itàlia.

Simón ha explicat que, a l’espera dels resultats de les investigacions, d’entrada no consta que ni aquests ni el positiu de Sevilla hagin viatjat ni quin pot haver estat el contacte de risc per a la transmissió. En aquest sentit, ha indicat que no es pot descartar que siguin transmissions locals.

El responsable sanitari ha insistit que Espanya continua en un escenari de “contenció” però que s’està treballant en altres possibles situacions que es poden donar en qüestió de dies. “A mesura que identifiquem casos dels quals no en sapiguem l’origen, estem més a prop d’un nou escenari”, ha afirmat.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha recordat que el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics. Els casos més greus succeeixen en persones grans o que pateixen alguna altra malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d’immunitat. A més, recomana a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 Salut Respon.

Per la seva part, el viròleg de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) Xavier Abad veu viable fer una vacuna contra el coronavirus en 18 mesos, “canviant algunes peces” de la vacuna que ja està assajant aquest organisme per al MERS, el coronavirus que va sorgir a Aràbia el 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia