Societat

Suïssa cancel·la el Saló de l’Automòbil de Ginebra i tots els esdeveniments amb més de 1.000 persones pel coronavirus

La prohibició de celebrar grans actes s’aplicarà fins el 15 de març

Salut atendrà a casa els 3 malalts per COVID-19 si no hi ha complicacions

El govern suís ha obligat a cancel·lar el Saló de l’Automòbil de Ginebra, que havia de celebrar-se entre el 5 i el 15 de març, arran de l’amenaça del coronavirus. La decisió arriba després d’un consell federal extraordinari en què Suïssa ha decretat la prohibició de tots els esdeveniments a gran escala que impliquin la participació de més de 1.000 persones.

El Saló de l’Automòbil de Ginebra és un dels més grans del món del sector de l’automoció, i anualment rep més de 650.000 persones. La prohibició de grans actes decretada per Suïssa, amb efecte immediat, s’aplicarà fins el 15 de març.

En un comunicat, el govern suís admet “l’impacte significatiu” que tindrà la decisió però afirma que pretén oferir “protecció” a la ciutadania.

El Saló de l’Automòbil de Ginebra és un dels més importants del món, i la seva cancel·lació arriba poques setmanes després de l’anunci de la GSMA de cancel·lar el Mobile World Congress.

Empreses com SEAT tenien previst presentar a Ginebra les novetats que no van poder mostrar al Mobile, com l’e-scotter.

Atenció domiciliària

D’altra banda, el secretari de Salut Pública del departament de Salut de Catalunya, Joan Guix, ha assegurat aquest divendres que, “si no hi ha complicacions, s’atendrà des del seu domicili les tres persones afectades per coronavirus” a Catalunya.

Així ho ha confirmat en declaracions al programa Els Matins de TV3 Joan Guix, que ha afegit que “amb tota probabilitat aquest cap de setmana decidirem si prenem la mesura”.

El secretari de Salut Pública ha explicat que els tres pacients confirmats que tenen COVID-19 i que estan ingressats a l’Hospital Clínic “estan bé, amb quadres clínics molt banals”.

Es tracta d’una dona de Tenerife de 22 anys, un home de Barcelona també de 22 anys i una dona de nacionalitat italiana de 36 anys, els quals havien estat a Itàlia recentment.

Segons Joan Guix, els malalts presenten “símptomes gripals lleus” que “si no fos per la situació d’alerta que estem vivint a causa del coronavirus haguessin necessitat atenció primària i poca cosa més”.

Sobre les persones que van mantenir contacte estret amb els afectats, Guix ha afirmat que “estan perfectament i cap d’ells té símptomes”.

L’aïllament domiciliari per a les 38 persones que van tenir contacte amb el primer cas, les 14 de la segona i les que van estar en contacte amb la tercera persona afectada, la xifra no l’ha detallat Guix perquè “estem acabant de concretar-la”, és una mesura “de contenció i precaució per contenir el virus”.

El secretari de Salut Pública també ha afirmat que si els casos augmenten, el protocol “hauria de canviar”, encara que “depenent de la quantitat i la intensitat” perquè “estaríem afrontant una situació diferent a l’actual” en què “hauríem d’aplicar cribratges més amplis i estudiar més persones”.

Ara “estem utilitzant criteri clínic, és a dir presència d’infecció respiratòria de qualsevol tipus i criteri epidemiològic”, ha recordat el responsable de Salut Pública de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona