Societat

Acollida per a dones amb addiccions

Projecte Home Catalunya ha obert un pis per atendre dones amb addiccions. L’espai se situa al costat del centre que l’entitat té a Montgat i té una capacitat de vuit places, que s’aniran obrint de manera progressiva. Les dones representen tan sols un 17% de les persones que demanen ajuda a l’ONG i és el col·lectiu que rep un major estigma social.

La seva invisibilitat s’explica perquè moltes d’elles consumeixen drogues més acceptades socialment, com ara l’alcohol i en molts casos ho fan a casa, on el consum passa més desapercebut.

El pis acull dones usuàries de la comunitat terapèutica que Projecte Home té a Montcada i Reixac. De dia, les dones participen en el programa de tractament a la comunitat i, a la tarda, de dilluns a dijous i amb l’acompanyament d’una educadora, es desplacen al pis de Montgat per seguir les activitats i passar-hi la nit.

A més de la pròpia addicció, les dones han d’afrontar situacions de més pressió social, més càrregues familiars o majors limitacions econòmiques que els homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia