Societat

Tots els presos polítics, excepte Cuixart, no sortiran de la presó per treballar o cuidar d’un familiar

El president d’Òmnium ho ha fet només aquest dilluns per “qüestions ineludibles” a la seva empresa

Rull i Sánchez segueixen aïllats a Lledoners per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus

Tots els presos polítics, excepte el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, no sortiran de la presó seguint la recomanació de les presons, segons han explicat fonts penitenciàries i fonts de JxCat i ERC a l’ACN. Cuixart, però, ho ha fet només aquest dilluns al matí per “qüestions ineludibles”. Així doncs, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Joaquim Forn han decidit no fer les sortides previstes en compliment de l’article 100.2 per anar a treballar o cuidar un familiar. Per la seva banda, tant Jordi Sánchez com Josep Rull segueixen aïllats a la presó de Lledoners per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus. Cuixart ha sortit del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada aquest dilluns al matí per anar a treballar a la seva fàbrica de Sentmenat (Vallès Occidental).

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, ha explicat a Catalunya Ràdio que s’està recomanant als interns el confinament “i que només facin les sortides estrictament necessàries”.

Segons fonts de JxCat, els exconsellers Quim Forn i Jordi Turull han decidit “per responsabilitat” no sortir de la presó de Lledoners per treballar, seguint les indicacions d’autoconfinament del president de la Generalitat, Quim Torra.

L’exconseller Rull, a través d’un missatge a Twitter, ha explicat que “per precaució i responsabilitat” va comunicar a la direcció de la presó de Lledoners que havia estat en contacte amb una persona que ha donat positiu per coronavirus i que, per això, es troba en situació d’aïllament a la infermeria. Rull afegeix que no té símptomes i que es troba bé.

Sortida de Cuixart

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha sortit aquest dilluns al matí de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per resoldre “qüestions ineludibles” a la seva empresa Aranow, segons han explicat fonts de l’entitat a l’ACN. Es tracta doncs, segons aquestes mateixes fonts, d’una sortida excepcional per solucionar temes que només pot fer ell com a màxim representant de l’empresa de Sentmenat (Vallès Occidental) que es dedica a la fabricació de maquinària per a envasats. En canvi, Cuixart no farà les tasques de voluntariat a la tarda. Tots els polítics empresonats, excepte Cuixart, han decidit no sortir de la presó per treballar o cuidar d’un familiar en compliment de l’article 100.2 per la situació del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona