Societat

Dibuixant el barri des de la finestra

L’Associació de Veïns de Sant Narcís proposa als nens i nenes que dibuixin què veuen aquests dies des de casa per fer un gran mural del barri gironí

Un camió d’escombraries, una dona sota un paraigua en un dia de pluja, el pas de la sèquia Monar, cases amb gent darrere les finestres... Aquestes són algunes de les visions que tenen des de la finestra de casa seva els nens i nenes de Sant Narcís durant aquests dies de confinament i que estan plasmant en dibuixos, seguint una crida de l’associació de veïns d’aquest barri gironí. L’objectiu final, a més d’entretenir els nens durant el confinament, és “fer un gran mural de dibuixos de tot el barri de Sant Narcís”. De moment, el mural és virtual, ja que des de l’associació es van penjant les fotografies dels dibuixos que es reben al seu grup de Facebook, però la intenció és que més endavant, quan hagi passat la pandèmia, puguin penjar-se de manera presencial al centre cívic del barri o algun altre espai coincidint amb la celebració d’alguna festa, explica la presidenta de l’associació, Carme Castel.

La convocatòria és oberta a tots els nens i nenes de fins a setze anys del barri que poden fer un dibuix diferent cada dia en el material que vulguin (foli, cartró, cartolina, fusta, roba...) i utilitzant qualsevol tècnica i format (ceres, llapis de colors, carbonet, aquarel·la, oli, bolígrafs de colors...). Una proposta, doncs, molt oberta per tal de buscar la màxima participació.

La iniciativa es va posar en marxa fa just dues setmanes i ha estat la tercera que s’emprèn des de l’entitat veïnal durant la crisi de la Covid-19. La més important que estan duent a terme és una xarxa d’elaboració de mascaretes, en què participen una dotzena de cosidores del barri i quatre voluntaris que les distribueixen. Ja n’han fet més de 900 de cotó–de les quals n’han fet petites entregues a diferents col·lectius– i han col·laborat també amb les mascaretes solidàries promogudes per Qstura fent-ne 600 de quirúrgiques. L’altre projecte en marxa és de poesia a les xarxes socials: el barri es desperta cada dia amb una poesia, llegida per un voluntari diferent (del club de lectura, del grup de teatre...) i editada en vídeo gràcies al laboratori de cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia