Salut

Traslladen pediatria del Trueta al Santa Caterina

És una mesura per poder destinar més espai i recursos als afectats per la Covid-19 a l’hospital de Girona

Moren deu persones més i ja en són 56

L’hospital Josep Trueta deixarà d’oferir el servei de pediatria a partir d’avui i concentrarà tota aquesta activitat a l’hospital Santa Caterina de Salt, on es faran tant les urgències com l’hospitalització dels nens del Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva interior, a més dels derivats dels hospitals comarcals. La mesura, segons van explicar ahir des de l’ICS, s’ha pres després que l’atenció pediàtrica hospitalària hagi vist reduïda notablement la seva activitat i per fer un ús més efectiu i racional dels recursos físics i humans en la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. Així, l’àrea d’urgències de pediatria es reconvertirà en una nova unitat de pacients adults amb Covid-19 en estat crític, mentre que la planta d’hospitalització es deixarà com a espai de reserva per a adaptar-lo en funció de les necessitats assistencials que hi pugui haver. La unitat de neonatologia continuarà funcionant amb normalitat.

D’altra banda, ahir es va informar de la mort de deu persones més de Covid-19, una xifra que fa que la suma fins ahir a les tres de la tarda sigui de 56. També es van confirmar 50 casos nous, que fan que el nombre d’afectats arribi a 969, 81 dels quals en estat greu i 348, sanitaris.

Pel que fa a aquesta última qüestió, l’Institut Català de la Salut (ICS) Girona –que gestiona el Trueta i 26 equips d’atenció primària– va explicar que té 91 professionals sanitaris que han donat positiu de coronavirus. D’aquests, 58 són de l’hospital Trueta i 33 treballen en l’atenció primària. Segons les dades facilitades, 33 són infermers; 28, metges; onze, auxiliars d’infermeria; vuit, zeladors; sis, administratius; dues, llevadores; dos, odontòlegs, i un, tècnic. Dels 91 professionals amb la Covid-19, n’hi ha un d’ingressat, que està estable, i els altres són als seus domicilis. La majoria tenen una simptomatologia lleu o són asimptomàtics i els que tenen símptomes més acusats no han requerit ingrés hospitalari fins al moment. La plantilla total és de 3.628 treballadors.

També des de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) Girona es va confirmar ahir que hi ha 104 professionals que han donat positiu per coronavirus. D’aquests, 49 són treballadors de l’hospital Santa Caterina de Salt (tres d’ells, dels serveis generals); 39, del sociosanitari La República; 13, de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions, i tres, de l’àmbit de l’atenció primària. Segons les dades facilitades per l’IAS, 46 són auxiliars d’infermeria; 32, infermers; 11, metges, i 11, d’altres categories, que són a casa perquè són asimptomàtics o perquè la simptomatologia que tenen no requereix ingrés hospitalari. N’hi ha quatre, però, d’ingressats al Santa Caterina i que estan estables. Els dos ens van difondre aquestes dades després que dijous el comitè d’empresa del Santa Caterina denunciés que l’alta xifra de sanitaris infectats, superior al centenar, es devia a la falta de material de protecció.

Demanda de respiradors

Simultàniament a l’increment del nombre d’afectats i l’adequació d’espais, la necessitat de respiradors és una crida urgent que ahir feia la representant de CCOO al Trueta, Àngels Rodríguez, que és infermera en aquest hospital i que insistia que qualsevol respirador serà benvingut, ja sigui dels que tenen en centres d’estètica o en clíniques veterinàries. Rodríguez va insistir que aquesta malaltia afecta totes les edats i, pel que fa a l’alt nombre de personal sanitari afectat, va recordar que des de CCOO s’ha demanat que es faci el test a tot el personal per evitar contagis. Pel que fa a les denúncies que s’han fet des de diferents àmbits en el sentit què no hi ha prou material de protecció, Rodríguez va explicar que fins ara els professionals havien portat fins a cinc dies la mateixa mascareta perquè no n’hi havia més, cosa que contravé les normes del fabricant, i que ara ja només es feia un dia. “Tenim la sensació que s’adapten els protocols als recursos que van arribant”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA