Societat

El govern espanyol amplia ara el confinament a tots els treballadors no essencials

Pedro Sánchez anuncia un permís retribuït per a tots els empleats que s’hagin de quedar a casa del 30 de març al 9 d’abril

El líder socialista reclama a la Unió Europea una resposta econòmica i social davant la pandèmia

Un Consell de Ministres extraordinari demà diumenge aprovarà un decret segons els qual tots els treballadors d’activitats no essencials hauran de quedar-se a casa durant els propers 15 dies, això és, des del 30 de març al 9 d’abril.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquesta tarda per anunciar l’enduriment de les mesures de confinament i explicar que, per fer-ho possible, s’aprovarà un permís retribuït per a tots els empleats que s’hagin de quedar a casa. Les hores no treballades s’hauran de recuperar un cop superada la crisi.

Sánchez ha volgut recordar que aquest nou període de confinament inclou la Setmana Santa, i és una mesura avalada pels experts que ha de permetre “reduir encara més” la mobilitat a l’Estat espanyol.

En aquest context, Sánchez ha reclamat a la Unió Europea (UE) que doni una resposta econòmica i social davant la crisi del coronavirus, “una catàstrofe que ens afecta a tots”. “Més d’un terç dels éssers humans estem en aquests moments confinats a casa per lluitar contra el virus”, ha afegit.

Així doncs, segons ha indicat, “a Europa li toca ara protegir els ciutadans més febles i als països que pateixen les conseqüències més grans”. “Necessitem proves què Europa actua i necessitem solidaritat. Reclamem mesures contundents”, ha sentenciat el líder socialista .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia