Societat

Càritas alerta del greu augment de nous usuaris

En quinze dies ha atès prop de 100 persones que no tenen menjar

A Lloret s’ha obert un torn extra

Càritas Diocesana de Girona ha atès gairebé un centenar de persones en situació de vulnerabilitat en els últims quinze dies, des que va començar el confinament. Es tracta majoritàriament de gent que s’adrecen al servei per primera vegada i que han posat en alerta l’entitat, que veu com “aflora una realitat que no es veu” i que augura que creixerà encara més “per la manca sobtada d’ingressos i la pèrdua de perspectives laborals” que ha comportat la crisi sanitària.

La principal dificultat que afronten aquestes famílies, que se sumen a les més de 22.000 persones que ja atén Càritas segons el seu últim recompte, tenen a veure amb la falta de menjar i la impossibilitat de fer front a les despeses de consum energètic de la llar o del lloguer, però també n’hi ha que necessiten suport emocional, sobretot gent gran. “Ens estem quedant sense menjar”, diuen molts dels correus que està rebent l’entitat cristiana aquests dies i que descriuen “situacions extremes”.

Càritas recorda que el seu compromís amb els més vulnerables “no tanca”, i recorda que manté oberts més d’una trentena de punts d’entrega d’aliments, gràcies a l’esforç dels voluntaris i al suport de les administracions municipals. Tot i això, en alguns punts, com a Lloret de Mar, on moltes famílies depenen dels ingressos de la temporada turística, ha calgut obrir un torn d’emergència extra al Centre de Distribució d’Aliments per a seixanta famílies més i que “ja és del tot insuficient per cobrir la demanda actual”, adverteix l’entitat.

Paral·lelament, ha activat el seguiment via telefònica per continuar atenent les persones en situació de vulnerabilitat. Tot i que manté oberts el 58% dels seus serveis, lamenta que ha hagut de tancar el 90% dels centre de treball d’Ecosol, l’empresa d’inserció de l’entitat, que ofereix feina a persones en risc d’exclusió.

LA XIFRA

22.000
persones
atén ja l’entitat segons l’últim recompte, a les quals se sumen el centenar de noves peticions d’ajuda.

Una crida a la solidaritat

La directora de Càritas, M. Dolors Puigdevall, ha fet una nova crida als socis, donants i empreses amb l’objectiu d’aconseguir recursos que complementin el suport de les administracions i evitin que aquestes famílies es vegin abocades a “l’exclusió social més severa”. La campanya s’anomena #elCompromísNoTanca, i els donatius es poden fer arribar amb la paraula COVID19 al número de compte ES29 2100 0002 57 0201445404, a través del web www.caritasgirona.cat o trucant al telèfon 683 14 32 39.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona