Societat

La corba de casos tendeix a l’estabilització

Després del lleuger repunt que es va produir dimarts, que les autoritats sanitàries de Madrid van justificar pel retard amb què arriben les dades del cap de setmana, ahir la cap d’àrea del Centre de Coordinació i Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Maria José Sierra, va reiterar el que diuen de fa dies, que la corba epidemiològica del coronavirus tendeix a l’estabilització a l’Estat espanyol. Ahir el nombre acumulat de casos va ser de 102.136, dels quals 5.872 han necessitat ingressar en una unitat de cures intensives. El nombre de morts supera ja la xifra de 9.000, amb 864 nous decessos, però l’augment dels nous contagis, que dimecres de la setmana passada era de l’entorn del 20% i que ha anat baixant de forma progressiva, llevat de la fluctuació de dimarts, es va tornar a situar en el 8%, el mateix percentatge de dimarts.

Tot i aquesta tendència a la baixa, la situació a les UCI continua sent de “tensió màxima”, segons va reiterar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés. En els darrers dies s’ha difós un document intern del SEM que, entre altres punts, recomana no ingressar a les UCI pacients amb coronavirus majors de 80 anys si pel seu estat o antecedents es preveu que no han de tenir una millora significativa. Vergés va demanar “el màxim respecte al criteri clínic dels professionals perquè són els que prenen les decisions a peu de llit”.

La consellera va insistir que “aquest virus és molt inhumà” i va subratllar que “no hi ha malaltia sinó malalt”. Com a prova que l’edat no és cap criteri determinant, Vergés va explicar el cas d’un home de 93 anys “que l’ha pogut vèncer”.

LA XIFRA

8
per cent
és el percentatge d’increment de contagis confirmats ahir. Fa una setmana era del 20%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia