Societat

El president portuguès diu a la banca que és el moment de tornar el suport rebut durant la crisi financera

Marcelo Rebelo de Sousa recorda que els portuguesos van contribuir a fer viables els bancs i ara els toca a aquests retribuir el deute amb el país

Insta les entitats a entrar en la “cursa contrarellotge” contra el coronavirus

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha recordat a la banca que té un deute “molt important” amb el país pels anys de l’última crisi i ara és moment que retribueixi als portuguesos aquest suport.

“Cada portuguès va contribuir per a fer viables els bancs. En aquest moment, sabent que la banca està estabilitzada, és una ocasió de retribuir als portuguesos el que vam fer”, va comentar De Sousa dissabte en declaracions a periodistes a Vila Franca dóna Xira, on va visitar una granja agrícola.

El president de la República va recordar que la banca deu “una contribució molt important” al país per la crisi i va considerar que, per aquest motiu, ara ha d’entrar en la “cursa contrarellotge” contra la pandèmia del coronavirus i els seus efectes socials i econòmics.

“Un dia més tard és pitjor que un dia més ràpid. L’economia necessita diners més ràpids, les famílies necessiten diners més ràpids, els treballadors necessiten treballar aviat, salaris més aviat. Aquesta lluita també és de la banca”, va defensar.

Per això, dilluns que ve mantindrà una videoconferència amb els presidents dels cinc principals bancs del país (Caixa Geral de Dipòsits, BCP, Santander, Novo Banc i Banc BPI) per entendre com veu el sector la situació i les mesures aplicades pel govern i discutir el suport que poden donar.

“És una cursa contrarellotge. El país sencer s’està contenint per a contenir el virus i una altra part està produint. La banca hi ha d’entrar també”, va insistir.

El govern del primer ministre António Costa ja va decretar algunes mesures durant l’estat d’emergència que concerneixen la banca, entre les quals una moratòria de sis mesos en els crèdits per a les famílies i empreses que tinguin dificultats per a fer-hi front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona