Societat

el confinament, en primera persona

Per quedar-se a casa

El Punt Avui ofereix dues planes diàries amb testimonis ciutadans sobre com passen aquests dies de confinament

Cuineres, escriptores, músics, professors...diferents ciutadans de Catalunya desfilaran cada dia en la nova secció d’El Punt Avui per explicar com afronten el confinament i cm els ha alterat el dia a dia.

JAUME ROURA President del Gremi del Motor i Fecavem

“Aprofito per compartir més temps amb la família”

Vivim moments molt difícils, com mai ens podíem pensar. El confinament és la solució per combatre el coronavirus, cal fer-ho amb tota la rigorositat i serietat. Professionalment estic en contacte amb els organismes que presideixo, la patronal Fecavem, el Gremi del Motor i la Unió Patronal Metal·lúrgica. També amb les meves empreses del Grup Lesseps, tancades i sense activitat. Aprofito també per compartir més temps amb la família i gaudir de la meravella de la vida amb salut.

RAMON BOIXEDA Poeta. Premi Ausiàs March

“En creacions col·lectives, estar-se a casa no sempre és agradable”

“Per una banda m’ha anat bé perquè estic en el moment de muntar Sis dies corrents i no estic aturada. Però és un projecte singular, tenim previst rodar al maig una sèrie de retakes [nous plans un cop el muntatge està gairebé tancat] i això està al terreny de la incertesa. El bonic del cinema és que és un treball molt col·lectiu. En creacions col·lectives, estar-se a casa no sempre és agradable. Aquí també hi entra la realitat econòmica i personal de cadascú a casa. Els cineastes amb fills petits sense escola, que requereixen molt la teva atenció, no tenim tant espai.”

RAMON ALBERICH President Cambra de Comerç de Sabadell

“Tot s’ha intensificat, amb molts correus, trucades, reunions...”

La meva empresa, Tade, va obrir planta a Eslovàquia el 2004, així que ja estava bastant preparat per treballar a distància. La meva dinàmica de feina, doncs, no s’ha vist excessivament alterada i he pogut seguir atenent les meves responsabilitats tant a les empreses com a l’àmbit de les institucions. La situació, però, ha comportat un canvi molt important perquè tot s’ha intensificat molt, hi ha molts més contactes telefònics, correus, reunions... Abans no calia perquè el dia a dia estava més ordenat.

MIQUEL BLASI President i CEO d’e-WATTS TECNOLOGIES

“Faig teletreball i organitzo el pla estratègic postcrisi Covid-19”

Després de la nefasta actuació de l’Estat davant d’aquesta crisi sanitària, la nostra empresa va decidir el confinament de tota la plantilla el 16 març, per responsabilitat ètica i sanitària enfront dels nostres empleats. El dia a dia de la meva tasca és: la preparació del pla estratègic postcrisi sanitària, la redacció de projectes R+D i el repartiment de tasques als empleats; l’elaboració de projectes industrials ja avançats i l’estratègia econòmica postcrisi. A part de comprar, cuinar, veure el mar i meditar molt.

CATERINA PEDREGAL Presidenta d’Esplais Catalans

“Està sent una aventura, adaptar-se a una nova feina”

Vaig tenir la sort d’aconseguir feina tres dies abans de començar el confinament. Està sent una aventura, adaptar-se a un nou projecte fent teletreball a casa. I és que estem confinats, però la vida segueix. Els esplais segueixen fent la seva tasca i nosaltres fem el que podem per acompanyar-los en aquests moments d’incertesa. Estic aprofitant molt per llegir i per fer ioga, però la veritat és que entre teletreball i Esplac no tinc gaire temps per fer molt més.

SERGI PÉREZ Director de cinema

“No vull ser frívol, però aquesta parada també convida a meditar”

“Aquest any he acabat el guió que escrivia, després de tres anys i mig de feina. Buscàvem finançament i això està parat ara mateix, estem a l’espera. Vaig començar intentant fer coses creatives, però no ho aconseguia i vaig pensar que no passa res per fer una parada. Estic treballant, faig classes a l’Escac i en una escola de secundària. A part, faig el que no he pogut fer mai, treballo al matí i després veig pel·lícules una darrera l’altra. No vull ser frívol, però aquesta parada també té un punt que convida a meditar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.