Salut

Wuhan aixeca el confinament després d’11 setmanes

Moltes persones que s’hi van quedar atrapades per la quarantena comencen a marxar després que s’hagi autoritzat la sortida de la ciutat

També es reprenen la majoria de serveis de transport públic

Wuhan ha començat aquesta mitjanit hora local (Sis de la tarda del dimarts a Catalunya) a aixecar les restriccions a les sortides de la ciutat que s’hi van imposar el 23 de gener com a part de la quarantena de gairebé 11 setmanes per la crisi del coronavirus.

Centenars de vehicles han començat a creuar els peatges de sortida de la ciutat xinesa, en els quals s’havien instal·lat controls policials –ja retirats– que impedien als residents deixar Wuhan, segons imatges transmeses en directe per la televisió estatal CGTN.

Alguns vehicles feien ja cua des de feia hores per a poder sortir de Wuhan quan finalitzessin els controls. El diari en anglès Global Times explica que moltes de les persones que marxen de la ciutat són ciutadans que s’hi havien quedat sense ser residents. En aquest sentit, cita a un conductor que diu: “Només vull anar-me’n a casa al més aviat possible”.

Tot i l’optimisme per la fi d’aquestes restriccions, la premsa xinesa adverteix que la ciutat encara està “lluny de tornar a la vida normal”.

Al llarg de la jornada d’avui també es reprendran els vols –excepte els internacionals i els directes amb Pequín– i els trens, així com els autocars de llarga distància. També tornaran a funcionar els serveis de taxi a la ciutat i els transports per ferri i tramvia.

No obstant això, les autoritats municipals han demanat als residents que no surtin de la ciutat ni de la província de Hubei –de la qual Wuhan és capital– tret que sigui necessari.

Segons un comunicat citat pels mitjans públics, el govern de la província de Hubei adverteix que l’absència de nous casos detectats no significa que hagin desaparegut totalment els riscos de contagi.

De fet, si una persona que vol sortir de Wuhan no obté un codi QR que certifiqui el seu estat de salut i l’absència de contacte amb infectats, no podria fer-ho.

Ara com ara es mantindran les restriccions d’entrada als complexos residencials, a les portes dels quals es faran controls de temperatura, i es continuarà exigint l’ús de màscares als ciutadans.

Als centres comercials, supermercats o parcs que reobrin les seves portes, s’haurà de limitar l’afluència de visitants i no es permetrà encara la reobertura de les escoles a la província.

La vice-primera ministra xinesa Sun Chunlan, que s’ha traslladat a Wuhan a supervisar el final de la quarantena, ha reclamar no abaixar la guàrdia ni rebaixar els estàndards de contenció de la malaltia per evitar un rebrot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa