Salut

El govern espanyol estudia mantenir l’excepcionalitat dels ERTO pels “sectors més afectats” passat l’estat d’alarma

Díaz diu que caldria continuar amb l’exoneració de quotes a la seguretat social pels sectors afectats per “força major”

El govern espanyol es planteja mantenir les mesures excepcionals pels ERTO de força major derivats de la pandèmia del coronavirus més enllà de l’aixecament de l’estat d’alarma, segons ha assegurat aquest dimecres la ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant una trobada amb empresaris de la patronal de les petites i mitjanes empreses, PIMEC. Segons Díaz, mesures com l’exoneració de les quotes a la seguretat social “haurien de mantenir-se” en alguns sectors que seguiran afectats per una causa de “força major”. “Si es mantenen les causes de força major hauríem de continuar amb mesures que són excepcionals”, ha afirmat la ministra de Podem.

Díaz ha assegurat que el turisme és probablement el sector que més temps es ressentirà de la crisi del coronavirus, i ha admès també grans dificultats en altres com els serveis, la construcció o la cultura.

La ministra ha dit que malgrat que cal “absoluta prudència”, ella és partidària de mantenir mesures excepcionals com l’exoneració de quotes empresarials al 100% i la prestació d’atur per als sectors més impactats per la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, ha dit que cal “un debat en el conjunt del ministeri, els interlocutors socials i amb el govern espanyol” però que el seu equip és “conscient” de la problemàtica d’alguns sectors que no podran obrir amb normalitat d’un dia per l’altre amb l’aixecament de l’estat d’alarma.

Segons Díaz, és de “sentit comú”, que si hi ha “causes de força major” que impedeixen una activitat normal, “cal mantenir mesures que són excepcionals”. “Si no mantenim mesures excepcionals, hi haurà desànim, i algunes empreses hauran de tancar”, ha lamentat.

Els plans inicials del govern espanyol mantenen les mesures excepcionals pels ERTO de força major vinculats al coronavirus –com l’exoneració de les quotes a la seguretat social o el fet que no es resti l’atur- fins a l’aixecament de l’estat d’alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia