Salut

La Creu Roja inicia la compra urgent d’aliments per valor d’1,5 milions davant un augment de la demanda del 25%

L’entitat preveu que en els propers mesos atendrà el doble de persones que abans de la crisi de la covid-19

La Creu Roja a Catalunya ha iniciat la compra urgent d’aliments per valor de prop d’1,5 milions. L’entitat ho fa per donar resposta a l’augment de la demanda en les últimes tres setmanes arran de la crisi del coronavirus, que xifren en un 25%. Aquesta compra s’està duent a terme gràcies a les aportacions privades i empresarials procedents de donacions dineràries i en producte de 83 empreses, així com també dels fons propis que l’entitat està destinant a la resposta de l’emergència. L’entitat preveu per als propers mesos un creixement de la demanda del 100% per atendre fins a 200.000 persones a Catalunya, el doble que atenia abans de la crisi.

L’objectiu de la compra urgent d’aliments és oferir ajuda bàsica a les persones en situació de major vulnerabilitat, com són les persones grans, els infants i les seves famílies.

En aquests moments, la distribució es fa per diverses vies: la distribució domiciliària porta a porta a prop de 5.000 llars; el repartiment de 8.000 targetes de prepagament per a l’alimentació infantil i familiar en comerços de proximitat; la distribució de 20.000 kits de productes de necessitat bàsiques, ja siguin alimentàries, higièniques o de neteja de la llar, i a través dels 52 centres de distribució d’aliments que gestiona directament la Creu Roja a Catalunya i en els 30 que gestiona conjuntament amb altres entitats.

Des de l’inici de la crisi del coronavirus, un equip de 2.600 voluntaris i tècnics de la Creu Roja ha distribuït 75.800 quilos d’aliments i medicines a més de 10.000 persones en risc en més de 150 municipis catalans



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia