Salut

El govern espanyol “no ha consultat” el comitè d’experts per aixecar el confinament total

L’epidemiòleg Antoni Trilla assegura que l’executiu de Sánchez no ha demanat l’opinió de la comissió de científics del qual en forma part

Avisa que és d’esperar un repunt de casos amb la tornada a la feina de sectors no essencials i que cal mantenir les mesures de seguretat i higiene

El govern espanyol no ha consultat el comitè d’experts per aixecar el confinament total, una mesura que es farà efectiva a partir de dilluns a tot l’Estat espanyol. Així ho ha explicat el cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, que forma part d’aquest grup assessor de l’executiu de Pedro Sánchez en declaracions a Catalunya Ràdio aquest divendres. “Per aixecar el confinament total, el govern espanyol no ha consultat al comitè d’experts”, ha afirmat.

Trilla ha avisat que amb l’aixecament del confinament total i la tornada a la feina de molts treballadors de serveis no essencials pot haver un repunt de casos. Per això ha demanat prudència i mantenir les mesures de seguretat, distància i higiene sense abaixar la guàrdia a partir d’ara. En aquest sentit, Trilla ha considerat que l’ús de mascareta en els llocs on hi ha una concentració de gent, com el transport públic, és aconsellable per protegir-se del contagi i per evitar contagiar els altres.

Trilla també ha afirmat que les mesures de confinament van per llarg, malgrat que es vagi fent un desescalament i rebaixant les mesures, però ha remarcat que “això no s’acabarà fins que no tinguem una vacuna”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia