Salut

DIAGNÒSTIC. Entitat de recerca

Centre de Regulació Genòmica (CRG) / Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) / Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona)

Projecte: Programa Orfeu per abordar el cribratge massiu de la població per detectar la Covid-19.

Descripció: El govern de la Generalitat ha impulsat el programa Orfeu de detecció massiva de la Covid-19, amb l’objectiu de complementar la capacitat del sistema de salut de disposar de tests diagnòstics de coronavirus SARS-CoV-2. El programa està basat en les capacitats de PCR dels agents del sistema de coneixement de Catalunya i, en una primera fase, preveu fer 170.000 tests nous en sis setmanes. En una primera fase de la iniciativa, s’hi incorporen tres centres Cerca de recerca de Catalunya: el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). Posteriorment, està prevista la incorporació de la resta d’agents de coneixement del país, especialment els laboratoris universitaris i Eurecat. També està obert als laboratoris privats d’empreses d’anàlisis catalanes, en els termes que correspongui.

Finançament: 1,38 milions d’euros.

Impacte esperat: Complementar la capacitat del sistema de salut de disposar de tests diagnòstics de coronavirus SARS-CoV-2 per detectar la Covid-19 mitjançant un cribratge massiu de la població.

El Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) són centres Cerca de Catalunya. El CRG rep la participació de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Ministeri de Ciència i Innovació. L’IBEC, de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’IRB Barcelona rep la participació de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació BBVA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.