Salut

TERÀPIES. Epidemiologia i prevenció

Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM)

Projecte: Caracterització de les respostes d’anticossos específics pel virus en pacients de Covid-19 i generació d’anticossos monoclonals específics per al SARS-CoV-2.

Investigadora: Giuliana Magri.

Descripció: Estudi dels anticossos generats com a resposta a la infecció per SARS-CoV-2 i generació d’anticossos específics com a teràpia per als pacients de Covid-19 i com a tractament preventiu per a individus d’alt risc.

Impacte esperat: Els anticossos generats es podrien administrar a pacients infectats per ajudar a reduir la propagació del virus a l’interior de les vies respiratòries i bloquejar la infecció de les vies respiratòries inferiors. A més, aquests anticossos també podrien ajudar a prevenir la infecció d’individus d’alt risc (els potencialment exposats al virus, com ara els professionals hospitalaris o les persones d’alt risc).

Projecte: Doble estratègia per inhibir el cicle infecciós de SARS-CoV-2.

Investigadora: Jana Selent.

Descripció: Anàlisi massiva de possibles fàrmacs que impedeixin l’entrada del SARS-CoV-2 a la cèl·lula amb models 3D computacionals i assajos cel·lulars. Els investigadors faran una primera avaluació dels possibles candidats a fàrmacs amb experiments computacionals en 3D que simulen a l’ordinador el mecanisme d’acció de fàrmacs ja aprovats per al seu ús en humans en condicions naturals. Després, l’objectiu és validar experimentalment en cèl·lules els candidats a fàrmacs més prometedors.

Impacte esperat: Obtenció de fàrmacs que bloquegin l’entrada del SARS-CoV-2 a la cèl·lula.

L’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) és un centre Cerca format en un 82% per grups de recerca liderats per professionals del Parc de Salut MAR, en una bona part vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra, i també per personal adscrit provinent del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (DCEXS-UPF).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.