Salut

TERÀPIES. Epidemiologia i prevenció

Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA)

Projecte: SCOREwater.

Investigadors: Lluís Corominas (TiA), Carles Borrego (QUAL) i Mira Petrovic (QUAL).

Descripció: L’ICRA està treballant per fer un seguiment de la situació epidèmica a Igualada, Manresa i Barcelona a partir de l’aigua residual, tot identificant els marcadors moleculars del SARS-CoV-2 en aigua d’entrada i sortida de les depuradores (EDAR). Actualment col·laboren amb l’IDIAP Jordi Gol, i estan oberts a col·laborar amb altres centres del país per adquirir el coneixement que ens permeti lluitar contra aquesta pandèmia.

Impacte esperat: Atès que l’aigua residual representa la integració de mostres de femta i orina d’una població i considerant que s’ha demostrat que el SARS-CoV-2 s’excreta amb la femta, la detecció del SARS-CoV-2 en l’aigua residual a l’entrada de l’EDAR permetrà fer un seguiment de la propagació de l’epidèmia en cada comunitat. Així mateix, l’anàlisi en l’efluent de sortida permetrà avaluar l’efectivitat de l’EDAR per eliminar el SARS-CoV-2.

L’ICRA és un centre CERCA. És una fundació impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (DECO), l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Universitat de Girona (UdG).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.