Salut

Metges de Catalunya insta el Govern a compensar amb més sou i vacances el personal sanitari

L’organització sindical defensa que s’han de retornar els “sacrificis professionals i personals”

Metges de Catalunya ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, per demanar que concreti quines mesures té previstes el Govern per compensar els “sacrificis professionals i personals” del personal sanitari durant la pandèmia de la covid-19. Segons ha explicat l’organització a través d’un comunicat, la situació està obligant les plantilles a una “sobrecarrega física i mental demolidora”. I per aquest motiu, demanen compensacions econòmiques com les que s’han anunciat a països com França i Bèlgica, i d’altra banda, donar temps per a descans o vacances retribuïdes per garantir el descans del personal.

El sindicat assenyala que gràcies al “sobreesforç” s’està garantint el funcionament del sistema de salut “més enllà de tota obligació laboral” i que això està tenint “conseqüències serioses sobre la salut dels professionals”, ja sigui pel trasbals emocional de la situació o pel contagi del coronavirus.

El secretari general de l’organització, Josep Maria Puig, confia que el Govern tingui un “reconeixement real al col·lectiu mèdic, més enllà dels agraïments públics, per l’esforç monumental que està fent al servei de la població” i espera que l’executiu català aprofiti aquesta “oportunitat excepcional per demostrar el seu respecte cap a la professió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia