Salut

Vergés proposa que l’Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona passin a la fase 1 del desconfinament

La majoria de regions sanitàries catalanes té una afectació entre moderada i moderada-alta i haurà d’esperar una mica més

L’àrea de Barcelona és la que té un pronòstic a més llarg termini per tractar-se d’una zona d’alta mobilitat que facilita la possibilitat que hi hagi contagis

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut aquest dimecres a la tarda en roda de premsa per explicar la proposta del seu departament per al desconfinament. La consellera ha explicat que “no ens podem confiar, però reconeix que les xifres d’afectació han baixat moltíssim”. Vergés també ha mostrat “sorpresa per l’enteresa dels infants” durant el confinament.

Vergés ha tornat a insistir a fer servir les regions sanitàries com a unitat per poder avaluar quines zones de Catalunya són susceptibles d’acollir-se a la fase 1 del desconfinament. Tot i això, Vergés ha explicat que si cal es podrà modificar aquest criteri si es produeixen alteracions –brots específics– en llocs molt puntuals.

En aquest sentit, Vergés ha explicat que a Catalunya hi ha diferents nivells d’afectació. El primer d’ells és el més favorable. Un segon nivell és el d’afectació moderada. El tercer nivell seria el d’aquelles regions amb una afectació entre moderada i moderada-alta. Un quart nivell es destinaria a aquells territoris amb un nivell d’afectació greu.

Segons el secretari general del Departament de Salut, Joan Guix, a Catalunya no hi ha cap regió sanitària amb un nivell d’afectació greu, i per tant, totes les regions sanitàries es trobarien segons la conselleria de Salut compreses entre els nivells d’afectació favorable o d’afectació moderada o moderada-alta.

Vergés ha anunciat que les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona són les de primer nivell, i proposarà al ministeri de Salut que se les inclogui a la fase 1 de desconfinament prevista pel govern espanyol.

A excepció de la regió de Barcelona, la resta de regions sanitàries estarien compreses al segon nivell, el d’afectació moderada o moderada-alta. Pel que fa a la regió sanitària de Barcelona, la consellera l’ha ubicat al tercer nivell, el d’afectació moderada-alta perquè es tracta d’una zona amb alta mobilitat que afavoreix la possibilitat de contagi.

Segons la consellera, el fet que la majoria de regions hagin estat ubicades al segon nivell no vol dir que hagin de passar 15 dies abans de poder incloure alguna requalificació. En aquest sentit, Vergés ha explicat que “s’ha de fer camí dia a dia i amb revisió contínua” i per tant les qualificacions es podran anar modificant sobre la marxa en el cas que sigui necessari.

La consellera s’ha referit en concret a Lleida, que ha quedat al segon nivell perquè els últims dies hi ha hagut un repunt i cal estudiar quina és la seva evolució real. En aquest cas, Vergés ha explicat que si es recupera l’evolució dels últims dies es podria modificar la seva qualificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset limita les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana crema 5 hectàrees de canyissar i afecta espècies d’ocells

VILA-SANA