Societat

La Fiscalia de Lleida recorrerà la sortida de Forcadell per reprendre el voluntariat

Ho podrà fer a l’Audiència o al Suprem quan es desbloquegin els terminis suspesos per l’estat d’alarma

L’expresidenta del Parlament ha sortit aquest dimecres per primera vegada del centre penitenciari des que es va decretar l’Estat d’alarma

La Fiscalia de Lleida recorrerà la sortida de la presó de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, per reprendre el voluntariat i la cura de la seva mare. Ho farà quan li sigui possible ja que els terminis es troben actualment suspesos a causa de l’estat d’alarma pel coronavirus. És el ministeri públic lleidatà qui presentarà aquest recurs perquè el centre Mas d’Enric de Tarragona depèn del jutjat de Vigilància Penitenciària de Lleida. Podrà recórrer tant a l’Audiència com al Tribunal Suprem ja que, en la seva interlocutòria, el jutjat de Vigilància Penitenciària avalava el permís de Forcadell pel 100.2 i deixava en mans del Suprem l’última paraula sobre el seu règim penitenciari.

El jutjat de Vigilància Penitenciària de Lleida va avalar aquest dimarts que Carme Forcadell pogués sortir de la presó per fer tasques de voluntariat i cuidar la seva mare a través de l’aplicació de l’article 100.2. Argumentava que l’expresidenta del Parlament de Catalunya ha acceptat “no només els fets, sinó l’error i l’equivocació en la via, mitjans i forma utilitzats per assolir l’objectiu de la independència de l’Estat de forma unilateral”. El text de la interlocutòria afegia que Forcadell “reconeix el delicte sense desviacions, ha fet un anàlisi funcional i crític de la seva conducta delictiva” i “ha abandonat la vida política”. Per això conclou que en el seu cas està “suficientment justificada una flexibilització del règim ordinari”.

Forcadell ha sortit aquest dimecres del centre penitenciari tarragoní per primer cop després de 61 dies de confinament a causa de la pandèmia per la covid-19. La fiscalia de Lleida, però, demanarà que se li revoqui aquest permís de 27 hores setmanals, concretament nou hores diàries durant tres dies a la setmana, per fer voluntariat i cuidar la seva mare. Forcadell compleix una condemna d’onze anys i mig de presó per sedició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC