Educació

Poques incidències en la preinscripció presencial

CCOO diu que a alguns centres ha faltat material de protecció

El Síndic vol que el curs vinent sigui presencial

El primer dels quatre dies de preinscripció presencial, en què les famílies van poder lliurar la documentació als centres educatius amb cita prèvia, es va resoldre ahir amb poques incidències. Ha estat una opció minoritària, ja que les previsions del Departament d’Educació són que el 80% de les preinscripcions es facin per internet, una mesura que s’ha aplicat per primer cop per motius de seguretat. Fins ahir s’havien rebut 103.452 peticions telemàtiques. L’escola Can Roca de Castelldefels va ser una de les que van atendre amb el protocol establert: protecció personal i un circuit per mantenir la distància personal amb portes diferents d’entrada i de sortida. “Tot ha anat segons el que estava previst, la gent ha vingut amb cita prèvia que havia demanat per correu o telèfon i amb la documentació emplenada de casa”, va explicar el director, Jaume Gasol. CCOO, tanmateix, va alertar que a alguns centres públics no van arribar els equips de protecció –guants, mascaretes, hidrogel...– necessaris per mantenir la seguretat. CCOO va lamentar també que el Departament hagi convocat avui la mesa paritària de salut laboral per tractar la reobertura dels centres en la fase 2 poca estona abans que el conseller comparegui per explicar el pla de desconfinament, el que s’interpreta com una decisió sense negociar amb els sindicats.

El Síndic de Greuges, d’altra banda, va demanar que el curs vinent sigui tot presencial per garantir els aprenentatges i un pla específic per als centres d’alta complexitat. Per al que queda de curs, va proposar l’obertura només per als casos de vulnerabilitat i de dificultat de conciliació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia