Societat

La concertada creu que es deixa els centres sols

La Fundació Escola Cristiana no sap com es podran doblar els docents

Critica que no se’ls hagi consultat

“No han consultat amb nosaltres, ens hem assabentat de les mesures en el moment que el conseller Bargalló feia la roda de premsa”, es va queixar ahir el secretari general de la Fundació Escola Cristiana, Miquel Mateo.

Mateo va assegurar que no coneixen el pla de reobertura de centres educatius –“perquè a les concertades no ens l’han enviat”–, però va recordar que el conseller va apel·lar especialment a l’autonomia dels centres, cosa que, en la seva opinió, “vol dir que serà cada centre educatiu en funció de la seva realitat el que aplicarà i haurà d’adaptar aquest pla general a la seva situació concreta”. Miquel Mateo va lamentar ahir la “inconcreció” del conseller Bargalló des del primer moment de la crisi i va assegurar que “per dir això ja hauria pogut dir «espavileu-vos com pugueu»”.

Mateo va mostrar preocupació per la responsabilitat dels centres: “Què passa si en alguna escola hi ha un problema sanitari? De qui és la responsabilitat?” A més, va opinar que la conselleria “se n’està rentant les mans”. “En aquesta situació les escoles dependran dels pares, que hauran de signar un document de responsabilitat que els menors no hagin tingut contacte amb el coronavirus. I què? Aquest document l’haurem de passar cada dia?”, es pregunta Mateo. Segons ell, el conseller “tampoc ha tingut en compte el professorat que és personal de risc”, va lamentar.

L’ Escola Cristiana veu amb “molta incertesa” la desescalada i posa sobre la taula els desdoblaments que s’hauran de fer al setembre per tal d’adaptar-se a la ràtio d’alumnes, que suposarà més espais i més docents.“Com a mínim faran falta el doble de professors, no? D’on sortiran 130.000 mestres i professors més?”, es preguntava ahir Miquel Mateo.

LA FRASE

Què passa si en alguna escola hi ha un problema sanitari? De qui és la responsabilitat?
Miquel Mateo
secretari general de la Fundació Escola Cristiana

Les escoles d’educació infantil veuen el pla poc viable

El pla de desconfinament previst per a les escoles d’educació infantil “és inviable per als centres privats”, segons la presidenta de la Coordinadora d’Escoles Bressol de Catalunya, Montse Fernández. “La ràtio de 5 nens per espai que estableix el pla no paga el salari d’un professor”, va assegurar ahir Fernández, que va recordar que la ràtio actual és de 13 nens per mestra per als nens d’entre 1 i 2 anys, i de 20 nens per mestra a la franja d’entre 2 i 3 anys. Segons la presidenta de la coordinadora, amb aquest pla “no es podrà atendre moltes famílies tot i el compromís adquirit amb algunes, que fins i tot han seguit abonant les quotes després del tancament de les escoles”. En tot cas, va recordar que les famílies els han transmès la “necessitat de conciliar” i també la dels nens de “tornar a veure els seus amics i professors”, de manera que la part emocional per a aquests nens no queda coberta. “Una quarta part de les escoles infantils privades no podran obrir el curs vinent”, va recordar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL