Societat

Una setmana de solidaritat

Òmnium, ECAS i Coop57 impulsen una recaptació de fons per l’emergència social, agreujada per l’actual crisi sanitària

Els diners es destinaran a projectes contra la pobresa, l’atur, la infància en risc i la falta d’habitatge

Tot i el daltabaix, Sandra se sent “afortunada”. Ella, el seu marit i la seva filla d’11 anys viuen a Terrassa, i la crisi sanitària els ha deixat “un caos”, amb necessitats econòmiques i psicològiques bàsiques. El marit, que tenia feina en mudances, està de baixa perquè el van atropellar; a ella se li va acabar la feina d’un pla d’ocupació, i Yorami tenia beques menjador i altres activitats. “A ningú li agrada demanar, però l’ajuda que estem rebent és molt important, és un respir i sents que algú es recorda de tu”, confessa.

Per ajudar famílies com la de la Sandra, atesa per la Fundació Maria Auxiliadora, i persones en risc, Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Coop57 van impulsar ahir una marató solidària d’una setmana per recaptar fons per fer front a l’emergència social agreujada per la crisi de la Covid-19. Les tres entitats detallen, en un comunicat, que els fons recollits es destinaran a projectes socials relacionats amb quatre eixos: la pobresa cronificada i l’exclusió agreujada per l’atur; la infància en risc i sense accés a l’educació; la falta d’una llar digna i l’emergència alimentària i les necessitats bàsiques.

A través d’un vídeo, titulat Plou sobre mullat, les entitats conviden la ciutadania a realitzar les seves donacions, fins dijous vinent, que es canalitzen en el web del projecte Lliures... de pobresa, d’exclusió i de desigualtats , que Òmnium, ECAS i Coop57 van crear el 2016 per revertir “la crisi social i la cronificació de les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social a Catalunya”, donant suport a iniciatives, com és el cas de dones migrades unides en la cooperativa de treball Mujeres Pa’lante o l’Escudella Solidària, a Girona. Les donacions també es poden fer a través del telèfon 93 131 17 71.

“La pandèmia ha agreujat la situació de vulnerabilitat i pobresa que ja existia al nostre país”, afirma el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. Des de la junta directiva d’ECAS, Teresa Crespo destaca:“Volem aconseguir una societat més justa. Tota la població ha de poder gaudir dels drets a l’alimentació, a l’habitatge, a la salut, a la feina i a l’educació”. David Fernàndez, de Coop57, recorda que “abans de la Covid-19 només un 45% de la societat catalana vivia sota patrons de plena integració social; un 35%, en una precarietat a perpetuïtat, i un 20% tenia escenaris d’exclusió social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona