Educació

Els col·legis que segreguen per sexe perden el concert

La Generalitat ha retirat el concert als 11 col·legis catalans que segreguen per sexe perquè “no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l’escolarització mixta, que ha d’ésser objecte d’atenció preferent”, va recollir divendres el DOGC. Perden el concert les escoles Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Campjoliu, Institució Tarragona, La Vall, La Farga i Viaró. La majoria pertanyen a institucions religioses.

La Generalitat al·lega que les escoles no han pogut acreditar “el compliment de les raons educatives de l’elecció d’un model d’escolarització diferenciada per sexe, ni l’adopció de mesures acadèmiques necessàries per garantir que aquesta organització diferenciada no constitueixi un impediment a la igualtat, tal com estableix la llei orgànica 2/2006” –els tràmits administratius van quedar suspesos per l’estat d’alarma abans d’acabar el termini de 10 dies per aportar la documentació–. Per no perjudicar les famílies, donada la situació excepcional per la pandèmia, es dona una pròrroga d’un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia