Educació

Impressió 3D contra el Covid-19, al Robolot d’Olot

El Robolot ha escollit en la seva dinovena edició el Covid-19 com eix de la setmana que dedica a la impressió 3D i que es durà a terme a partir de l’1 de juny. Els participants aprendran a elaborar elements de protecció com pantalles protectores, salvaorelles, etc. que ajudin al personal sanitari en la lluita contra el virus. A partir del 8 de juny, el Robolot online dedicarà la setmana a Arduinoblocks i a Internet Of Things (IOT). Serà en aquest marc quan es posaran en marxa les 100 estacions de mesura de qualitat de l’aire que s’han anat desenvolupant en diferents centres educatius de Catalunya i que formen part d’un projecte on s’han distribuït estacions a centres de Girona, Barcelona, Lleida i Terres de l’Ebre. L’objectiu del projecte és oferir un material que ajudi als professors a tenir una eina per fer prendre consciència als alumnes de la contaminació de l’aire que respirem i entendre les conseqüències que això comporta a tots els nivells.

Avui, s’iniciarà la setmana temàtica de Microblocks amb xerrades i ponències de diferents experts de Faber. I l’1 de juny, començarà la setmana dedicada a la Impressió 3D. Tot el treball que els nens i nenes duguin a terme s’exposarà públicament el 27 de juny com a cloenda del Robolot 2020. La intenció és poder mostrar els millors dissenys en 3D, així com lliurar els premis, de forma presencial, sempre que la situació sanitària ho permeti. En cas que no sigui possible es faria una exposició sense públic que seria enregistrada per tal d’oferir una cloenda i una mostra virtual tal i com s’haurà fet amb la resta de contingut i propostes del Robolot online.

El Robolot d’Olot s’ha hagut ha iniciat la celebració on line de la seva dinovena edició a causa del coronavirus. Aquest certamen de robòtica didàctica s’allargarà fins el 27 de juny amb un salt al món digital que no li ha restat qualitat. Així, doncs, tots els experts de al residència Faber que havien de participar en l’edició presencial ho faran en format virtual. És el cas del co-creador d’Scratch i Microblocks, John Maloney; del professor de Berkeley – BJC, Dan Garcia; de Kathy Giori, de Mozilla IoT; de la investigadora d’Snap!, Jadga Hügle; del desenvolupador Arduinoblocks, Juanjo López; i de la mestra de Primària especialitzada en TAC-Citibal, Nina Coll Rovira, entre d’altres.

La pàgina web robolot.on line és la porta a tota la informació, activitats, xerrades i tallers. Els participants s’hi poden inscriure i realitzar qualsevol de les propostes programades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia