Societat

Creixen un 30% les donacions, especialment a hospitals i centres de recerca

Els centres hospitalaris han rebut 25 milions en donacions en espècie i uns 14 milions en diners

Les donacions han crescut un 30% en aquest temps de crisi sanitària, especialment a hospitals i centres de recerca. Són dades recollides per la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF). Durant aquest període, els hospitals han rebut uns 25 milions en donacions en espècie, i uns 14 milions més en diners. Habitualment són el sector social i les ONG les que concentren majors donacions. La CCF demana millorar les deduccions fiscals en les donacions per facilitar un major desenvolupament de la filantropia.

Alguns hospitals i centres de recerca ja tenien eines i una certa estructura per captar donacions, però no és el cas de la majoria, que s’han hagut d’adaptar amb molta rapidesa. La societat i els donants de proximitat han estat clau en hospitals d’àmbit més local com el de cas de Vic o Figueres.

Un cop controlada l’emergència sanitària derivada de la pandèmia, les donacions s’estan dirigint especialment cap a organitzacions de l’àmbit social, com ara Creu Roja, Càritas o el Banc d’Aliments.

Tal com ja va quedar palès en el recent informe sobre la filantropia a Catalunya les tendències indiquen que hi ha un retorn a les causes de proximitat.

La CCF apunta que l’augment del 5% en les deduccions de donacions individuals, fet fa dues setmanes, torna a ser una petita millora, que s’acumula a les anteriors, però segueix pendent una millora clara de l’actual fiscalitat per empreses, estancada dels del 2004 en una deducció del 35% a l’Impost de Societats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia