Societat

Els pavellons de Montjuïc, oberts per dormir-hi

Barcelona atén 1.025 persones sense llar pel confinament

Manté la fira i tres centres per a joves, dones i addiccions

L’Ajuntament de Barcelona ha acollit, fins al 13 de maig passat, 1.025 persones sense llar (87% homes i 13% dones) perquè poguessin fer el confinament per evitar contagis de coronavirus en set instal·lacions d’emergència. En l’estat d’alarma, unes 900 persones sense llar han seguit pernoctant als carrers de la ciutat.

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, va fer balanç ahir de la gestió de la crisi amb aquest col·lectiu en “espais i equips innovadors” i va anunciar que tres dels equipaments “pioners a l’Estat”, amb un total de 160 places, i destinats a joves, la majoria extutelats (gestionat per Superacció), dones (Progess) i persones amb addicions (que gestiona l’Associació Benestar i Desenvolupament) se sumaran a la xarxa de la ciutat, que abans de la Covid-19 ja oferia 2.200 places a persones sense llar.

A més, els dos pavellons de Montjuïc, amb unes 250 places cada un i cedits per Fira de Barcelona, es mantindran oberts, a partir de dilluns vinent, en horari nocturn (amb servei d’esmorzar, sopar, dormir, dutxes , bugaderia i roper) fins al 30 de setembre, i seguiran gestionats per la Creu Roja i la Fundació Salut i Comunitat.

S’indica que actualment continuen allotjades en els diferents equipaments 554 persones. De les 471 restants: 344 persones van marxar voluntàriament; 84 van ser expulsades per l’incompliment de normes, i 22 han estat derivades a hotels salut i 21 més a d’altres dispositius socials. La regidora va detallar que aquests recursos per fer front a la Covid-19 implicaran a l’Ajuntament una despesa de 9 milions d’euros, que farà pujar fins als 44 milions la partida per atendre el sensellarisme.

LA XIFRA

9
milions d’euros
destinarà l’Ajuntament de Barcelona a atendre persones sense llar durant la Covid-19, que elevaran la partida global a 44 milions d’euros.

Tarafa: “La Generalitat ha de crear 450 places arreu”

“L’Ajuntament no pot fer de Generalitat. La Generalitat s’ha d’implicar, és un tema de país”, manifestava ahir la regidora de Salut, Gemma Tarafa, en exposar que un 33% de les persones sense llar que ha atès la ciutat en els últims dos anys eren de fora de Barcelona. “Hem atès tothom vingui d’on vingui però no pot ser que Barcelona tingui 2.200 places per a persones sense llar; l’àrea metropolitana, 80 places, i la resta de Catalunya, només 100.”

Davant la nova emergència social i econòmica, la regidora va indicar que ha enviat una carta al govern català perquè inverteixi uns 10 milions d’euros per oferir unes 240 places a persones que no tenen allotjament. Tarafa va assegurar que el Departament d’Afers Socials té un programa per abordar el sensellarisme des del 2017, “però amb una partida que no arriba ni al milió d’euros”, i el mateix va dir del programa estatal. “Cal un abordatge més contundent de les administracions perquè, a banda de les entitats, ens hem sentit molt sols”, va cloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona