Salut

Vergés avisa que cal preparar el sistema per a una possible segona onada

La consellera de Salut adverteix que la recuperació no pot ser “immediata”

El departament planifica el material de protecció per tenir un estoc d’uns dos mesos i preveu compres extres per a la tardor

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha advertit aquest divendres que la recuperació del sistema sanitari després del gran impacte de la pandèmia no pot ser “immediata”.

A més, també ha alertat que s’han de preparar pensant en una possible segona onada del coronavirus sobretot de cara a la tardor, quan a més coincidiria amb la grip.

En aquest sentit, Vergés ha anunciat que revisaran els processos de contractació i ha parlat del descans dels professionals o de la reorganització dels centres d’atenció primària (CAP), que ara, a més, han de diagnosticar de forma precoç els contagis.

A la Comissió de Salut, Vergés ha explicat que tenen planificades les compres de materials de protecció per tenir un estoc d’uns dos mesos i que preveuen comandes extres de cara a la tardor.

La consellera de Salut ha criticat el desconfinament per fases perquè, ha afirmat, s’ha convertit “en una mena de concurs” i ha generat un “embolic mental” a la població sobre què es pot fer i què no.

“Les fases estan desfasant mentalment a tothom”, ha dit sobre el procés traçat pel Ministeri de Sanitat per a la desescalada després de la primera gran onada de la pandèmia del coronavirus.

Vergés aposta per “missatges clars, independentment de la fase”, que són, per a la titular de Salut, protegir la població més vulnerable, sobretot la gent gran; trencar les cadenes de transmissió del virus reduint el nombre de contactes i mantenir les mesures d’higiene, com el rentat de mans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia