Societat

Fletxes, gels i molts cartells

L’Espai Gironès ultimava ahir els preparatius per reobrir dimarts, ple de distintius per garantir la seguretat S’entregaran guants i mascaretes als accessos i hi haurà 56 dispensadors de gel

Últims retocs ahir al migdia a l’Espai Gironès, que ja ho té tot gairebé a punt per reobrir dimarts (dilluns, el dia que la regió de Girona entra a la fase 2, és festiu a Salt), després de dos mesos i mig. Els treballadors de les botigues treballaven preparant el gènere, alguns dels locals de restauració adequaven les terrasses a la nova normativa i els operaris del centre comercial acabaven de posar els últims adhesius indicatius de distàncies a l’accés principal. En general, però, el centre estava ja marcat quasi del tot amb un munt de distintius per tal de garantir les mesures de seguretat: al terra fletxes per indicar sentits de circulació i adhesius per recordar els dos metres de distància; rètols a la porta de cada establiment on constarà l’aforament màxim; indicatius de distància a les escales mecàniques i també als lavabos, on estan marcats com a utilitzables un sí un no tant els vàters com les piques... Distribuïts pel centre ja hi havia ahir també gairebé tots els 56 dispensadors de gel hidroalcohòlic que estaran disponibles dimarts i ja hi havia muntats els punts de distribució de guants i mascaretes que hi haurà a cadascun dels accessos, en què també s’estableix en tots una porta d’entrada i una de sortida. A més, tot el centre és ple de cartells i panells digitals que recorden les mesures i es preveu que es difongui un missatge per megafonia cada 20 minuts. Del que no hi ha ni rastre és dels bancs i sofàs, ni de les plantes de les zones comunes; tot s’ha retirat perquè és zona de pas on no està permès aturar-se. El director de l’Espai Gironès, Pau Jordà, remarca que hi haurà també un important reforç de la neteja i la desinfecció, i un control del flux de trànsit i de l’aforament: els comptadors d’entrades i sortides als accessos permeten tenir cada 15 minuts dades de quanta gent és al centre. El màxim que han calculat que hi pot haver en aquesta fase són 4.300 persones. Deixa clar, però, que el control als locals és cosa de cada establiment.

Jordà avança que la previsió és de reobertura pràcticament del 100% (durant aquest temps només han estat oberts el Caprabo i la Sirena i des de la fase 1 les companyies telefòniques). A alguns, com la gelateria Dino, els ha coincidit amb una reforma del local, que ara reobriran amb nova cara, i d’altres, com la botiga de roba i calçat esportiu AW LAB, amb les obres per estrenar-se al centre comercial (la previsió és que obrin cap al 9 de juny).

També a Gran Jonquera estan ultimant per reobrir, en el seu cas dilluns. També ho faran amb una intensificació de la neteja i dispensadors de gel per tot el centre, així com l’ús de tecnologies de comptatge i senyalització amb vinils de distàncies. A més, s’hi implementaran dues franges d’accés per a col·lectius vulnerables (de 9 a 10 h i de 19 a 20 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp