Societat

Colau demana responsabilitat davant l’increment de queixes per molèsties en domicilis per possibles festes

L’alcaldessa diu que s’està recollint informació sobre l’activitat de la discoteca Opium a la seva terrassa

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimarts “responsabilitat i prudència” als ciutadans davant l’increment de queixes a la Guàrdia Urbana per molèsties en domicilis a causa de possibles festes.

Colau ha constatat que els retrobaments estan permesos fins a 10 persones, però ha demanat no saltar-se les normes sobre el confinament ni tampoc les generals de convivència.

Pel que fa a l’activitat de la discoteca Opium, que ha despertat crítiques entre veïns, Colau ha indicat que s’està recollint informació per veure si s’ha produït algun incompliment, tot i recordar que està permès obrir les terrasses.

De fet, la Guàrdia Urbana va passar per allà dissabte a la nit, de moment sense posar cap multa.

Colau ha indicat que tot i que els retrobaments familiars estan permesos fins a 10 persones, cal respectar les regles “per no fer passes enrere”.

“Si hi ha hagut alguna situació on s’ha superat el nombre de persones o no s’han respectat les distàncies, la Guàrdia Urbana obre expedient i en cas que hi hagi infraccions clares es procedeix a sancionar”, ha indicat. També ha recordat que, en general, no està permès fer soroll i molestar els veïns.

En el cas de la discoteca Opium, després de les queixes de persones i entitats com l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Colau ha explicat que s’està reunint tota la informació per part de la Guàrdia Urbana i del districte, i ha indicat que els agents ja van passar per la terrassa de la discoteca i van fer un “advertiment”.

Ha apuntat que les terrasses estan permeses, però que cal mantenir les distàncies. “Si hi hagués incompliment, es procediria a la sanció”, ha afegit.

Des de l’Associació de Veïns de la Barceloneta han lamentat a través de Twitter que hi hagi “festes a les discoteques jugant al límit de les normes” i que els locals “abusin de saturar terrasses i allargant horaris”.

Sobre la revetlla de Sant Joan, ha remarcat que caldrà evitar les aglomeracions i respectar les distàncies, i no podrà ser una celebració com la dels altres anys.

D’altra banda, sobre la possible reobertura d’escoles la propera setmana si Barcelona passa a fase 2, Colau ha indicat que estan treballant per veure com es pot fer, i ha defensat la necessitat d’obrir els centres de nou “per garantir els drets de la infància i com a garantia de la igualtat d’oportunitats”.

“Sempre hem dit que volíem reobrir, sabem que té unes certes dificultats i que s’ha de fer de la mà de la comunitat educativa”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia