Societat

Vergés preveu concretar la setmana que ve la paga de compensació per als professionals sanitaris

La consellera detalla un pla de suport a l’atenció primària amb una inversió inicial de 4,5 milions d’euros

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat des del ple del Parlament que preveu tancar la setmana que ve la paga de compensació per al sobreesforç dels professionals sanitaris durant la pandèmia de la covid-19.

En resposta a diferents preguntes dels grups parlamentaris sobre la situació del sistema sanitari, Vergés ha concretat que el Govern ha fet un pla per donar suport a l’atenció primària que preveu una inversió inicial de 4,5 milions i la contractació de 436 nous professionals especialistes en medicina familiar i comunitària i d’infermeria.

Així mateix, la consellera ha anunciat que impulsarà una aliança amb tots els actors sanitaris per fer un front comú i revertir “l’infrafinançament” de l’Estat en sanitat.

En un context de protestes dels professionals sanitaris per la seva situació econòmica, la consellera de Salut ha avançat que en els propers dies, la setmana que ve, es preveu poder tancar la paga de compensació que ha promès el Govern. Però Vergés ha afegit que l’executiu no es vol quedar aquí i que busca “solucions estructurals”.

En aquest sentit, ha explicat que convocarà una aliança amb tot el sector per impulsar els aprenentatges de la covid-19 i, d’altra banda, “forçar l’estat espanyol a revertir l’infrafinançament en salut d’una vegada per totes”. “Aquesta infrafinançament crònic de l’estat espanyol s’ha d’acabar”, ha conclòs Vergés.

Pel que fa al pla del Govern per donar suport a l’atenció primària, ha explicat que es reforçaran els professionals, sobretot de les zones costaneres de cara a l’estiu. I ha afegit que també s’està treballant per recuperar l’activitat als hospitals ja que es calcula que, com a conseqüència de la pandèmia, hi ha 70.000 intervencions quirúrgiques pendents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia