Salut

Coronavirus

Trilla admet que els brots de Seròs i Reus són una “mala notícia” però creu que s’han detectat a temps

Espera que no progressin i que la cadena de transmissió no s’estengui

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut aquest dijous que els brots de Covid-19 detectats a Seròs i Reus són una “mala notícia”, però ha celebrat que s’hagin detectat ràpidament.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla s’ha mostrat confiat que la detecció i les mesures de control hagin arribat “a temps”. En aquest sentit, espera que el focus no progressi i que la cadena de transmissió no s’estengui.

Sobre les dades de morts aportades per l’INE, Trilla ha apuntat que és una xifra una mica discrepant amb la de l’excés de mortalitat, perquè és més baixa, i caldrà veure al final quines són les dades reals.

Pel que fa a la polèmica amb la hidroxicloroquina, Trilla ha considerat que si es confirma que els estudis publicats per les revistes The Lancet i The new England no s’aguanten seria un “escàndol de proporcions enormes”. L’epidemiòleg ha assenyalat que les publicacions haurien d’haver estat més rigoroses a l’hora de publicar treballs que no identifiquen de quins hospitals venen les seves dades.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró