Salut

Vergés critica el decret de ‘nova normalitat’ que prepara el govern espanyol: “Són ganes d’intervenir”

La consellera de Salut assegura que hi ha un acord per una paga extra als sanitaris, que es farà pública la setmana que ve

Admet que hi haurà “ensurts durant un temps” perquè el virus continua circulant i demana a la poblaciço mantenir les mesures d’higiene i distància de seguretat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat el decret de nova normalitat que està preparant el govern espanyol un cop finalitzat l’estat d’alarma a partir del 21 de juny. “Crec que son ganes d’intervenir, de posar el coll i de no acceptar que les competències son d’altres”, ha etzibat aquest dissabte Vergés al programa El suplement de Catalunya Ràdio. “Demanaria al govern espanyol que s’ocupi de les seves pròpies competències. La voluntat d’intervenció la veig moltíssim en aquest reial decret”, ha continuat la consellera de Salut.

Vergés ha demanat “prudència” i “responsabilitat” a la població perquè hi haurà “ensurts durant un temps” perquè el virus continua circulant. Per això considera important extremar les mesures de seguretat i higiene. “Hem d’estar preparats per a tots els escenaris, els més optimistes i els més pessimistes”, ha puntualitzat. “Arriba a un punt en què és igual la fase en què estiguem. Les mesures d’higiene han de perdurar, ha avisat.

Vergés també ha considerat que és molt important enviar missatges “clars” a la població, que considera no coneix bé què pot i què no pot fer en les diferents fases.

En paral·lel, Vergés ha obert la porta a que Barcelona i Lleida puguin passar a fase 3 abans del 22 de juny. “Seria possible si veiem que és una proposta lògica a l’evolució de l’epidèmia. Ho haurem de valorar”. També ha valorat que es podria accelerar “el procés cap a la nova normalitat” en les regions que dilluns comencen a la fase 3, és a dir Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran.

Vergés també ha anunciat que s’ha arribat a un acord sobre la paga extra als professionals sanitaris per la Covid-19 i que es farà pública la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia