Societat

El Suprem confirma els 54 anys de presó per a un entrenador de futbol que va violar diversos menors a Viladecavalls

L’acusat tenia 18 anys en el moment dels fets i s’aprofitava de la seva posició davant dels seus jugadors

El Tribunal Suprem ha confirmat els 54 anys de presó per a un entrenador de futbol que va violar diversos menors a Viladecavalls entre el 2007 i el 2015. L’acusat tenia 18 anys quan va començar a emportar-se jugadors a casa seva, on amb l’excusa de fer-los un massatge, els acabava fent fel·lacions o masturbant, obligant-los també a fer-li a ell. Hi havia tres menors que hi anaven, tots entre 13 i 14 anys. Les agressions sexuals les feia un per un, però en alguna ocasió les va fer en grup. L’Audiència de Barcelona i també el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el van condemnar per tres delictes d’agressió sexual, un d’abús i un altre de temptativa.

Quan els nois s’intentaven negar els amenaçava, els agredia i fins i tot a un el va agafar pel coll com per estrangular-lo. Un dels menors va canviar amb ell d’equip i va seguint patint els abusos fins el 2010.

Quatre anys més tard també s’ha acreditat una temptativa d’abús amb un menor que va conèixer en una discoteca de Terrassa on treballava. El 2015 li va fer una fel·lació a un jugador de 15 anys, que va marxar de l’equip i ja no va tornar, i també va coaccionar una noia de 14 anys per tenir relacions sexuals a canvi d’una feina en la discoteca, obligant-la també a enviar-li fotos despullada i vídeos masturbant-se.

El Suprem creu que l’acusat es va aprofitar de la seva condició d’entrenador, de l’autoritat que tenia i de la relació de confiança que havia generat amb les víctimes. L’entrenador va recórrer a l’alt tribunal argumentant que les úniques proves eren les dels testimonis dels menors, i que tots plegats estaven en plena adolescència, ja que ell tenia 18 anys.

El tribunal, però, destaca que els nois mantenen l’explicació dels fets tot i que han passat deu anys, perdent concreció del detall, però “sense que això afecti el nucli” del relat. Les declaracions d’uns corroboren les dels altres. Pel que fa a l’edat, remarca que la diferència de cinc anys és suficient com per marcar “ostensibles diferències en la psicologia dels intervinents”, ja que un era l’entrenador i els altres eren “simplement uns nens”, destaca el Suprem, que afegeix que els menors veien en l’agressor el seu “referent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia