Societat

Els Bombers fan sis rescats a Cornudella de Montsant, Begur, Riu de Cerdanya, Arenys de Munt i Collbató

Una senderista cau per un desnivell prop del Pantà de Sau i és evacuada a l’Hospital Sant Joan de Reus

Els Bombers de la Generalitat han treballat en sis rescats aquest diumenge: a Cornudella de Montsant (Priorat), Begur (Baix Empordà), Riu de Cerdanya (Baixa Cerdanya), Arenys de Munt (Maresme) i Collbató (Baix Llobregat).

A Cornudella de Montsant han activat una dotació terrestre per atendre una senderista que poc abans de les onze del matí ha caigut per un desnivell d’un metre i mig d’alçada, en una zona pròxima al Pantà de Siurana.

La dona ha estat evacuada fins a una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’ha portat a l’Hospital Sant Joan de Reus.

Una hora més tard, els Bombers han estat alertats de què una persona ha caigut a la zona de roques de la cala Illa Roja, a Begur, i s’ha fet mal al turmell.

Fins a Begur s’han desplaçat dues dotacions, una d’elles amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAE).

Els efectius dels Bombers han rescatat la persona ferida a peu per la platja i posteriorment l’han portat fins a una ambulància del SEM.

A dos quarts d’una els Bombers han estat alertats de què un excursionista ha relliscat quan baixava del Moixeró, a Riu de Cerdanya, i no podia continuar la marxa.

Davant d’això, s’ha activat l’helicòpter amb efectius del GRAE atendre i rescatar el ferit. L’home ha estat evacuat en helicòpter a l’Hospital de Cerdanya.

Uns minuts més tard, a Arenys de Munt una dona ha caigut al camí de Lourdes, en una pista de difícil accés, a uns deu minuts del santuari.

Fins al lloc s’han desplaçat tres dotacions dels Bombers que han immobilitzat i traslladat l’afectada a una ambulància del SEM que l’ha portat a l’Hospital de Mataró.

Finalment, cap a un quart de tres de la tarda els Bombers de la Generalitat han estat activats perquè una persona ha caigut al camí de les Bateries, a Collbató, quan tornava de fer una paret d’escalada. Fins al lloc s’hi ha desplaçat un helicòpter dels Bombers amb efectius del GRAE i un equip del SEM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia