Societat

La policia de Banyoles gravarà les intervencions policials on utilitzi la força

L’alcalde diu que estan estudiant encara el tipus de dispositiu i la tecnologia

L’Ajuntament activa taules de treball amb les comunitats marroquina i gambiana

La policia local de Banyoles gravarà les intervencions dels seus agents quan hi hagi càrregues o ús de la força, segons va avançar l’alcalde, Miquel Noguer (JuntsXCat), al ple d’ahir; no obstant això, va matisar que estan buscant el dispositiu i la tecnologia més idònia i que, a hores d’ara, encara no podia informar de com es concretarà aquesta iniciativa. Noguer va remarcar que, tan bon punt va tenir coneixement dels polèmics vídeos sobre dues actuacions de la policia local, va reunir la comunitat magribina i gambiana per informar-los sobre l’expedient que s’havia obert. La regidora d’Educació i Benestar Social, Esther Busquets, va detallar que ja s’ha reunit una taula de convivència i que, també, s’havia dut a terme la primera taula de treball amb membres de la policia local, dels Mossos, tècnics d’Acció Social, ella mateixa i representants de les entitats marroquines i gambianes. Busquets va informar que l’objectiu és treballar problemàtiques que preocupen aquestes dues comunitats i va avançar que es reuniran cada mes fins que calgui.

Noguer va reclamar el màxim respecte pel col·lectiu de la policia local, reaccionant a la pregunta de la regidora de Sumem, Jana Soteras, sobre els canvis de protocol que s’havien fet després dels vídeos que van circular per les xarxes sobre dues actuacions policials amb biaix racista. Ella mateixa va alertar d’una més recent detenció amb força a la zona de la vila olímpica; en aquest cas, però, a càrrec dels Mossos d’Esquadra.

Miquel Noguer va defensar que es tracta de fets aïllats i va dir que durant els 13 anys que fa que és alcalde llegeix cada dia al matí els informes del dia abans de la policia local i que mai no hi ha vist fets com els que ara s’estudien en el marc d’un expedient disciplinari. “Cada dia hi ha més temes de policia de convivència i seguretat, que no pas de trànsit i multes”, va dir, tot remarcant que, si hi ha conductes inapropiades al cos, la resposta serà contundent.

LA FRASE

No és just dir que la policia actua per sistema malament. Ha fet milers de serveis de convivència
Miquel Noguer
Alcalde de Banyoles

Dades de les noves zones ciclistes i a peu

Quim Fernández (Convivència i Progrés) va reclamar que les tres noves zones de prioritat de bicicletes i vianants de Sant Martirià, Indústria i front estany serveixin per obtenir dades i analitzar el grau d’acceptació dels usuaris, les rutes alternatives que es generen, el grau de seguretat vial, etc. “Estem davant d’una oportunitat que hem d’aprofitar”, va dir. L’alcalde va avançar que la continuïtat d’aquestes zones dependrà de la valoració dels grups i la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia