Societat

Anul·lacions i molta incertesa als hotels de Blanes

El president dels hotelers afirma que han sovintejat les cancel·lacions de turistes anglesos, alemanys i, sobretot, russos

Demana l’exempció d’algunes taxes municipals per l’estat d’alarma

El president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, Enric Portas, explica que la situació del sector està plena de dubtes i interrogants per a aquest estiu. Perduda l’ocupació per Setmana Santa, l’estiu serà molt difícil. “El que hi ha és molta incertesa. Molta gent, per molt que vulgui obrir, no ho fa perquè no hi ha reserves. Hi ha hagut moltes anul·lacions”.

Blanes té una capacitat hotelera d’unes 4.000 places. De moment, els establiments amb més places confien que, entre altres coses, s’obrin les fronteres de l’Estat. És difícil que els visitants russos, alemanys i anglesos es desplacin en massa –diu Portas- a causa de les anul·lacions, sobretot des de Rússia. Les reserves, de moment, no el fan ser optimista.

Més d’un establiment hoteler està immers en expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), admet el president. Fins divendres només havien obert els hotels Sa Malica i El Petit Palau. La majoria d’hotels són al sector dels Pins, on l’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, preveia invertir més d’un milió d’euros abans de la Covid-19.

Negociacions

D’altra banda, els hotelers han negociat amb l’Ajuntament de Blanes l’exempció d’algunes taxes municipals a causa de l’estat alarma declarat per la pandèmia de la Covid-19. Portas assenyala que les negociacions “estan estancades”. Demanen, entre altres coses, que la taxa d’escombraries no es cobri mentre ha durat l’estat l’alarma i la moratòria d’alguns pagaments, com ara l’impost d’activitats econòmiques (IAE).

LA XIFRA

300.000
visitants
van fer nit a Blanes l’any passat, segons dades de l’Ajuntament. La vila té 18.000 places d’allotjament.

Francesos i turistes d’arreu de l’Estat, el 2019

Sense Setmana Santa i amb l’estiu ple de dubtes, a Blanes i molts indrets de la Costa Brava serà difícil igualar el nombre de turistes del 2019. Segons dades facilitades per l’Ajuntament, Blanes va rebre l’any passat 300.000 visitants, repartits entre hotels, càmpings i/o apartaments turístics. La majoria de visitants van provenir de França, de Catalunya i d’Espanya, seguit d’holandesos, alemanys i països de l’est d’Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia