Societat

Avís d’ERC pels pactes amb Cs i el PP en la reconstrucció

Alerta Sánchez que “el pressupost social no serà possible”

Cs votarà les conclusions post-Covid amb PSOE i Podem

El PP les avala en salut i UE, i xoca per la concertada

Sí d’ERC al capítol social

ERC comença a sospitar que el que veu a la comissió de reconstrucció del Congrés és un spoiler del que serà la pel·lícula dels pressupostos estatals del 2021 que s’estrenarà a la tardor. En vigílies que el Congrés voti demà les conclusions de la comissió de la Covid-19 amb quatre grups de treball –Reactivació Econòmica, Sanitat i Salut Pública, Unió Europea i Polítiques Socials i Sistema de Cures–, la coalició PSOE-Podem té un acord amb Ciutadans, i els d’Inés Arrimadas votaran a favor del dictamen en els tres primers grups, i busca el pacte amb el PP en salut i UE, i xoca per l’educació concertada. “Els pressupostos socials que abordin la reconstrucció social necessària no seran possibles si es pacta amb la dreta”, avisa Joan Josep Nuet (ERC) el PSOE i el govern de Pedro Sánchez.

Sánchez ha descobert que l’epidèmia ha estovat el pactisme de Cs i del PP –no sap si és conjuntural per les eleccions basques i gallegues o durador– i ho vol aprofitar pel valor que la unitat té a Brussel·les. Cs, de fet, es vanta que el PSOE i Podem li accepten vint esmenes. “Jo aplaudeixo que hi hagi una voluntat de totes les formacions polítiques d’arribar a grans acords; treballarem amb totes les forces polítiques amb actitud constructiva i oberta, sent conscients que des de la unitat és com podrem rellançar la nostra economia”, celebra Sánchez.

Per contribuir al pacte, Podem fins i tot aparca l’impost als rics, que ara és una bandera d’ERC. Al PP, Pablo Casado, pressionat pels barons populars per la por als rebrots, accepta l’acord sanitari i sobre la UE, però reivindica la no exclusió de la concertada en el repartiment d’ajudes juntament amb Cs, PNB i JxCat. “No sembla molt lògic que en els pitjors moments el govern discrimini la llibertat d’elecció i discrimini l’educació concertada. El sectarisme ideològic no s’ha d’incorporar a les propostes de reconstrucció després d’una pandèmia”, avisa Casado. El dictamen de Polítiques Socials –sense la concertada– es va aprovar gràcies al vot a favor d’ERC i l’abstenció d’EH Bildu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia