Societat

Tret de sortida

L’hotel insígnia del grup Derby Hotels ha estat el primer establiment de luxe que ha obert a Barcelona

La ciutat comença a recuperar la fesomia en espera dels estrangers

Dos madrilenys, una executiva i un home que ha vingut a Barcelona per a un tractament mèdic, van ser, ahir, els primers clients que van entrar al Claris Hotel & Spa, el primer hotel de cinc estrelles de Barcelona que ha obert les portes després de l’estat d’alarma. Aquest hotel, de 115 habitacions, té un 30% de reserves fetes, principalment de clients de l’Estat i d’altres llocs d’Europa, però com la majoria d’hotels de luxe i superluxe de la ciutat aquest any trobaran molt a faltar alguns dels seus clients més fidels, com ara els nord-americans, dels que tenen més poder adquisitiu.

Des d’ahir, la UE permet i recomana obrir fronteres amb 14 països (Austràlia, Algèria, el Canadà, Corea del Sud, Geòrgia, el Japó, el Marroc, Montenegro, Nova Zelanda, Sèrbia, Tailàndia, Tunísia, l’Uruguai i Ruanda). L’entrada de xinesos queda vinculada al fet que els europeus puguin entrar a la Xina. “Amb la gent d’aquests 14 països no en tenim prou”, va admetre Joaquim Clos, propietari del Claris i director general de Derby Hotels (20 hotels a Barcelona, dos a Madrid, un a Londres, un a París), que va reconèixer que han obert, tot i perdre diners, per “responsabilitat i compromís amb la ciutat”. La temporada es dona per perduda (els mesos d’abril, maig i juny són temporada alta per al Claris, amb una ocupació del 80 i 90%, unes 3.000 pernoctacions), però donar una imatge de normalitat i generar confiança a l’estranger (sobretot sanitària) és fonamental per al futur.

Fins dilluns, i segons confirma Turisme Barcelona, només hi havia un 10% dels hotels de Barcelona oberts (45 de 450) i l’ocupació era del 10%, una misèria. Amb l’obertura ahir del Claris, però, s’ha donat el tret de sortida a la nova etapa en el turisme de la ciutat. Avui obrirà The Serras, un hotel de gran luxe a tocar del port, i divendres l’Ohla de Via Laietana, també de cinc estrelles. I de mica en mica es va estenent la taca d’oli i als grans hotels se n’hi afegeixen d’altres, de totes les categories. Mentrestant al centre de la ciutat les botigues llueixen buides o mig buides, els quioscos estan tancats i als bars i restaurants tots tenen lloc. En espera dels turistes internacionals (i les seves carteres plenes) tots els esforços de l’administració són, mentrestant, per omplir les activitats, els museus, les rutes i els restaurants amb la gent de casa. No en va a Barcelona 90.000 persones viuen d’això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia