Salut

Coronavirus

Simón afirma que la Generalitat es planteja fer “confinaments selectius” pels rebrots de Lleida

El departament de Salut ho desmenteix però admet que sempre hi ha aquesta opció davant un brot

El portaveu de Sanitat explica que la majoria dels 58 brots actius a l’Estat estan “controlats”, tot i que els preocupa dos focus que han passat d’un territori a un altres i dos més que han transcendit l’àmbit familiar

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat aquest dijous que la Generalitat està “discutint” la possibilitat de fer confinaments “selectius” pels rebrots de Lleida. Durant la roda de premsa de valoració de dades d’aquesta tarda, Simón ha detallat que actualment hi ha 58 brots actius, tot i que la majoria estan controlats, i que bàsicament els preocupen dos focus que han passat d’una comunitat autònoma a una altra i dos més que han passat de brots familiars a altres àmbits.

Simón ha recordat que la setmana passada els preocupaven molt els brots d’Aragó –que estan punt de tancar-se– i els de Lleida. En relació a aquests últims, el portaveu de Sanitat ha revelat que els consta que la Generalitat estudia aplicar confinaments “selectius”. “Em consta que ho estan valorant amb molta sensibilitat”, ha dit.

L’epidemiòleg ha assegurat que els sembla “bé” que les autoritats catalanes es plantegin aquesta opció perquè, segons ell, “en alguns casos és millor sobreactuar que quedar-se curt”. En qualsevol cas, ha dit, cal valorar la possibilitat amb “molt de compte”.

Des del departament de Salut, en canvi, han negat que aquesta opció estigui ara mateix sobre la taula. No obstant això, han admès que aquesta carta és una possibilitat en qualsevol brot i que els escenaris poden canviar d’un dia per l’altre.

Protocol en cas d’una segona onada
En aquest sentit, Simón ha explicat que al ministeri elaboren un seguit de documentació per actuar en cas d’una segona onada. En aquest context, ha apuntat que es contemplen, precisament, actuacions a nivell local però també nacional.

En relació a això, ha dit que s’estan valorant quines mesures s’haurien de prendre des de l’àmbit estatal “més enllà de l’estat d’alarma” o la seva possible aplicació en territoris concrets sempre mirant de garantir la seguretat sanitària.

La majoria dels brots, sota control
Simón ha remarcat que la majoria dels 58 brots actius que hi ha arreu de l’estat estan controlats. “Per tant, no parlem de transmissió comunitària descontrolada”, ha dit. Malgrat això, ha admès que els preocupen dos brots que han passat d’una comunitat a una altra i dos més que han passat d’un brot familiar a un altre àmbit. “Això ens fa veure que no és tan difícil que un brot familiar en generi un de comunitari”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA