Societat

Lent retorn a la normalitat dels centres de dia

Pares d’usuaris de la Fundació Noguera en reclamen la reobertura

Les famílies dels usuaris del centre d’atenció especialitzada (CAE) de la Fundació Ramon Noguera a Sarrià de Dalt, dedicat a persones amb discapacitat intel·lectual, reclamen la reobertura d’aquestes instal·lacions per als que les fan servir com a centre de dia. A causa de l’estat d’alarma sanitària, la Generalitat no permet que convisquin en un mateix recinte residents i usuaris que n’entren i surten, per evitar contagis. “Això ja ho entenem”, explica Albert Falgueras, pare d’una usuària, “i el que demanem és que es prenguin mesures excepcionals durant un temps, ja que la situació també és excepcional”. Com a alternativa, les famílies han proposat el condicionament d’un pis o l’ús de les instal·lacions de la Fundació Ramon Noguera a Montilivi (Girona), que són espaioses. Ambdues possibles solucions han estat desestimades per la Generalitat perquè el pis està catalogat com a residència i a l’edifici de Montilivi s’hi dona el servei de teràpia ocupacional. “És qüestió de voluntat política”, conclou Falgueras.

Fonts del Departament d’Afers Socials van assegurar a aquest diari que són conscients del problema, però que atès el context sanitari cal estudiar bé la solució, i van anunciar que aviat es reuniran amb les parts implicades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia