Salut

Trilla creu que s’està perdent una mica la traçabilitat al Segrià

El cap d’Epidemiologia del Clínic diu que a Barcelona els casos creixen amb una “proporció relativament petita”

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha constatat que s’està perdent una mica la traçabilitat al Segrià. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha opinat que “falta reforçar, i molt, la vigilància epidemiològica”.

“Amb el temps transcorregut i totes les passes que s’han donat, sembla que la primera vegada que s’ha de provar la bondat d’aquest sistema de detecció i seguiment ens hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé”, ha resumit.

Trilla ha remarcat així que el nombre de casos ha ultrapassat la capacitat de seguiment “per manca de recursos i per la complexitat inherent d’aquests casos”.

Sobre Barcelona, en canvi, ha opinat que els positius creixen amb “una proporció relativament petita”.

Al Segrià, ha indicat Trilla, hi ha contagi comunitari, però mentre es pugui traçar es pot tenir una lleugera idea del que està passant. “Quan es perd la pista aquí les coses es poden complicar, i crec que en part és una mica el que està succeint al Segrià”, ha indicat.

En aquest sentit, ha avisat que seria “molt decebedor” que es produís una segona onada durant l’estiu, quan encara Catalunya no ha sortit de la primera fase.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, Trilla ha subratllat que calen “bones dades i que siguin fàcils d’interpretar, ben acotades”. En aquest sentit, ha explicat que hi ha hagut una superposició de dos tipus de resultats: xifres de PCR positives barrejades amb proves serològiques que corresponen a casos antics.

Així les coses, ha remarcat que els positius actuals han augmentat “amb una proporció relativament petita”.

Trilla ha destacat que ja era esperable un augment de casos amb la nova normalitat, així com els que corresponen a alguns “que no ho fan tot lo bé que tocaria”. “Si tots aquests casos es poden diagnosticar i seguir, igual tenim sort i ho anem controlant”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Canvi del model d’atenció als infants en risc social a Rubí

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona