Salut

XCoronavirus

260 professionals sanitaris responen la crida de Salut per treballar a Lleida

Es derivaran pacients crítics de l’Hospital Arnau a altres centres sanitaris catalans per evitar el “col·lapse”

Comella dona per fet que l’obligació de la mascareta vigent al Segrià es farà extensible a tot el país

260 professionals sanitaris han respost la crida del departament de Salut per treballar a Lleida i donar suport a l’emergència sanitària per la Còvid-19 a la comarca del Segrià.

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha explicat que es tracta tant de professionals d’altres centres sanitaris com de treballadors del mateix hospital Arnau de Vilanova que han renunciat a fer les seves vacances quan els tocava.

Segons ell, aquests 260 efectius seran suficients per donar resposta als rebrots del Segrià. Actualment, el departament de Recursos Humans, ha explicat, està contactant amb aquests professionals sanitaris i s’aniran incorporant “quan siguin necessaris”, tant a l’Arnau de Vilanova com a l’Atenció Primària.

A més, ha anunciat que es derivaran pacients crítics del centre sanitari lleidatà a altres hospitals catalans en cas que sigui necessari perquè l’Arnau de Vilanova “no acabi patint més del compte” i “per evitar viure una situació de col·lapse”. Comella ha precisat que es prioritzaran aquells centres que estiguin més a prop de les famílies. Tot i que es podrien derivar pacients de tot tipus, el director del Servei Català de la Salut ha dit que principalment es traslladaran pacients “no Covid”.

40.000 dels 200.000 habitants del Segrià són “de risc”
El responsable del CatSalut ha recordat que a la comarca del Segrià hi ha uns 200.000 habitants i que 40.000 d’aquests es consideren com a vulnerables, i per tant “població de risc”, ja sigui per edat o per patologies prèvies. És per això, ha dit, que engegaran accions “proactives” per protegir-los “al màxim”.

En aquest sentit, ha demanat a la població que se segueixin extremant les mesures de seguretat. Pel que fa a l’ús de la mascareta, Comella ha assegurat que al Segrià és obligatòria des de dissabte, quan es va confinar la comarca, i que es farà extensible a tot Catalunya, independentment de la distància de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia